-

„Anyukám koporsójába temessetek el.” – A haldokló kisfiú szívszorító kívánsága bejárt az egész világot... Megszakad a szívünkFilip Kwansky mindössze két esztendős volt, amikor elvesztette az édesanyját egy gyors lefolyású daganatos betegség miatt. Fiú édesapja a feleségét egy lengyelországi faluban temette el, ahonnan mindketten származtak. Ezután fiával elköltözött Angliába, azonban fogalmuk sem volt arról, hogy további megpróbáltatások várnak rájuk.

Hamarosan Filipnél neurofibromatózist diagnosztizáltak, de szerencsére azt sikerült megállítani egy kemoterápiás kezeléssel. Azonban sajnos a betegség kiújult, és a fiú hét éves korában az orvosok myelomonocytás leukámiát mutatta ki nála. Ekkor már két kemoterápiás kezelés sem használt, a betegség pedig áttéteket adott, és az orvosok azt mondták, valószínűleg már nem éri meg a jövő évet.

A fiú mindent tökéletesen megértett, és szívszaggató kéréssel fordult az édesapjához, aki így idézte fel a szavait: „azt mondja, hogy én egy angyal vagyok, aki itt vigyázz rá, és az anyja a mennyországban fog rá vigyázni. Arra kért, hogy anyja mellé, Lengyelországba temessük, hogy az édesanya tudjon rá vigyázni a mennyországban.”

Sajnos azonban a családi anyagi helyzete nem engedte meg, hogy a fiú testét Lengyelországba szállítsák halála után, és végakaratának helyt adjanak. Ekkor azonban egy barátjuk gyűjtést indított az interneten, és jelentős összeget szedett össze, így végül a fiú utolsó kívánságát teljesíteni tudják!

A történet tragikus, a befejezés mégis megható: Filip azzal az érzéssel fejezheti be tragikusan rövid életét, hogy ennyi embernek fontos volt, és hogy édesanyja vigyáz majd rá a síron túl!

Népszerűek

Címkék

aktuális (2576) elgondolkodtató (162) érdekességek (1259) fejtörő (74) megható (285) megrázó (69) recept (466) viccek (317)

Translate