Megható levéllel búcsúzik Szilágyi Istvántól az unokája

Élete egyik legnehezebb napja a mai Szilágyi István özvegyének. Jolika néni délelőtt kíséri utolsó útjára imádott férjét, akinek az életét a közös fiuk oltotta ki. A fájdalma mérhetetlen, és ezen az sem segít, hogy egyedül kell megbirkóznia a veszteséggel. Gyilkossággal gyanúsított fia az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) tölti az előzetes letartóztatását, egyetlen unokája, Nándor pedig Brüsszelben él az édesanyjával. A koronavírus-járvány miatt nem térhetett haza a temetésre. A kamaszfiú volt a házaspár szeme fénye, az egyetlen, akire igazán büszkék lehettek, és Nándi is nagyon ragaszkodott az apai nagyszüleihez.
Éppen ezért nem meglepő, hogy a tizenhét éves fiú úgy döntött: ha már nem lehet ott a temetésen személyesen, rendhagyó módon búcsúzik el a nagyapjától. Ehhez Szilágyi István volt munkaadójának a segítségét kérte: elküldött egy levelet Forgács Péternek, a Győri Nemzeti Színház igazgatójának, és arra kérte őt, hogy olvassa fel a temetésen a nagyapjának szánt sorokat.

Megható levéllel búcsúzik Szilágyi Istvántól az unokája


– Természetesen, ahogy templomi búcsúztatón, úgy a temetésen is rövid beszéddel készülök. Fájdalmas tisztség az enyém, hiszen mindannyian nagyon szerettük Pistát. A temetés legnehezebb része számomra az lesz, amikor felolvasom az unoka, Nándi sorait. A fiú nagyon érzékeny lelkű, és mivel nem tudnak az édesanyjával hazautazni, rendhagyó módon búcsúzik el a nagyapjától. Szívhez szóló sorokat írt, amit a temetésen majd mindenki hallhat. Köszönetet mondott neki a sok törődésért, hiszen nagyon szoros volt közöttük a kapcsolat, biciklizni is Pista tanította meg a fiút. A levél megható, és tele van szeretettel – árulta el a Ripostnak Forgács Péter. A színház a temetés összes költségét magára vállalta.

Forrás
Share:

Népszerűek

Címkék

aktuális (816) érdekességek (940) fejtörő (59) megható (249) megrázó (62) recept (376) viccek (122)