Ezzel az ajándékkal tért haza a kórházból Benkő László

Budapest — Nagy volt az ijedtség, de Benkő László (77) ezúttal csak egy éjszakát töltött kórházi ágyon, miután kritikus mértékben vizesedett fel a tüdeje, és sürgős beavatkozásra volt szüksége – írta meg a Ripost.

– Nem értettem, miért veszem olyan nehezen a levegőt, aztán amikor az ágy szélén ülve valamiért lehajoltam, szabályosan fulladozni kezdtem. Alig-alig kaptam levegőt, ijesztő volt, de tudtam, nem eshetek pánikba, és ezt valahogy el is tudtam kerülni. A fiam és a lányom rögtön bevittek a Klinikákra – idézte fel az Omega együttes alapítója, akire az utóbbi időben rájárt a rúd.

Ahogy azt nemrég megírtuk, Benkő egy hetet töltött vérképző infúziós kúrán a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán, miután kiderült, hogy egy hónapok óta tartó belső vérzés következtében több mint két liter vért veszített. A nyelőcsöve és a gyomra kezdett vérezni, és ezt nagy valószínűséggel az a több mint húsz gyógyszer együtt hatása okozta, amelyeket a három éve diagnosztizált és sikerrel operált rákbetegsége miatt kell, illetve kellett szednie, hiszen a számukat sikerült lecsökkenteni hétre.– Az érklinikai vizsgálaton is észrevették, hogy kissé vizesedni kezdett a tüdőm és mondták is, hogy ezt később rendesen ki kell vizsgálni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ebből ilyen gyorsan lehet ilyen nagy probléma. Bele is halhattam volna! – magyarázta a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész, aki 77. születésnapja előestéjén lett rosszul. – Szerencsére fájdalmam nem volt, csak kellemetlenségem. Tulajdonképpen azt sem éreztem, amikor a felgyülemlett vizet eltávolították a tüdőmből. Olyan érzés volt, mintha finoman hátba vágtak volna – emlékezett a legendás zenész, akinek más szempontból is rendhagyóra sikerült a születésnapja. – Kaptam az ápolóktól egy luftballont, amelyet előzőleg mind aláírtak. Egy szalaggal feldíszítve kötötték ki az ágyam mellé. Megható volt, el is érzékenyültem. Az orvosok is gratuláltak és egy közvetlen telefonszámot is adtak, hogy ha a vizesedés megint megjelenne, fel legyenek rám készülve. Remélem, nem lesz ilyen, de hétfőn is ott kezdem a napot. Akkorra lesz meg a laboreredmény, hátha abból kiderül, ennek a vizenyőnek mi lehetett az oka.
Share:

Népszerűek

Címkék

aktuális (748) érdekességek (896) fejtörő (54) megható (238) megrázó (59) recept (370) viccek (120)