Az igaz szeretet ereje: ez a nagymama naponta 24 km-t tesz meg unokájával az iskoláig és haza!
Miközben a legtöbben képesek vagyunk apró feladatok elvégzése miatt is órákat nyafogni, ez a kínai nagymama naponta 24 km-t tesz meg gyalog, csak azért, hogy a tolószékben ülő unokája az őt megillető oktatásban részesülhessen.

Senki nem panaszkodhat amiatt, hogy 1 km-t kell megtennie a boltig, miután elolvasta ezt a cikket. A 76 éves nagymama, Shi Yuying egy vasakaratú hölgy, akin egy deka felesleg sincsen. Annak érdekében, hogy az unokája is iskolába járhasson, napi 24 km-t tolja az iskolába és onnan haza, de még soha nem hagyta el panasz a száját.

Yuying naponta négyszer teszi meg ezt az utat oda-vissza, hogy Jiang Haowen, a kilenc éves unokája el tudjon jutni az iskolába Guangxi tartományban, Dél-Kínában, ahol együtt élnek.

Egyedülálló helyzetéről beszélve Yuying ezt mondta egy helyi riporternek:

“Amíg erőm van, addig folytatni fogom.”

Iskolabuszok nem járnak a területen és mivel Jiang bénulásban szenved, ezért a nagymama elkötelezetten viszi minden nap az iskolába. Haowen nem tudja megfelelően összehangolni a mozgásait, így nem képes önállóan járni és teljes idős felügyeletet igényel.

Yuying azt mondta, hogy az unokájánál kétéves korában diagnosztizálták ezt az állapotot, amikor a szülei orvoshoz vitték, mivel még mindig nem tudott járni. A közeli városokban kerestek gyógykezelést, de azok mind hatástalannak bizonyultak. A sok felhalmozott számla pedig adósságokba verte a családot.A fiú agyának azok a részei károsodtak, amelyek a mozgásért felelős izmokat idegzik be és szabályozzák. Az állapotnak nincs gyógymódja. Egyedül fizioterápiával lehet enyhíteni a tüneteken.

Haowen szülei elváltak, amikor a fiú még csak négy éves volt. Apja jelenleg egy másik városban dolgozik, hogy támogassa a családot. Az anyja viszont újraházasodott. Yuying és Haowen ma együtt énekel egy Daizhuyuan nevű faluban, Guanuang megyében.

Yuying eredetileg kerékpárral vitte Haowen-t iskolába, de tavaly júliusban a helyi önkormányzat egy kerekesszékkel segítette meg a családot. Azóta a nagymama az elmúlt négy évben minden nap eltolja az unokáját az iskolába, az időjárástól függetlenül.

Elmondta, hogy naponta négyszer viszi és hozza Haowent az iskolából

Egyszer reggel és egyszer délután. Ezután minden alkalommal haza is sétál, majd ismét elmegy érte délben és este.

Mivel az iskolája körülbelül 3 km-re van az otthonuktól, Yuying gyakorlatilag minden nap 24 km-t sétál, de őt ezt egyáltalán nem bánja. Azt mondja, hogy örömmel teszi meg ezt az unokájáért, hozzátéve, hogy Haowen milyen okos gyerek. Kiemelkedően teljesít matematikából és nagyon jó a memóriája.


ForrásShare:

Népszerűek

Címkék

aktuális (922) elgondolkodtató (15) érdekességek (968) fejtörő (61) megható (256) megrázó (66) recept (382) viccek (123)