-

Újabb szigorításokat vezetnek be több magyar városban is, ezekre a korlátozásokra kell számítani

Egyre jobban terjed a koronavírus-járvány Magyarországon, ezért több vidéki városban is még szigorúbb intézkedéseket vezetnek be.

Csütörtökig kellett benyújtani a megyei jogú városokban előírt járatsűrítési terveket, több önkormányzat pedig az ügyfélfogadást is szigorította, de volt olyan is, amelyik áttért a teljesen online ügyintézésre.

Kaposváron arra kérik a lakókat, hogy november 16-tól a sürgős eseteket leszámítva mindenki kérjen időpontot a hivatalban, és várják az önkéntesek jelentkezésit is, akik az időseknek való bevásárlást és ételszállítást segítenék.

Miskolcon a járvány elleni védekezéssel kapcsolatos önkormányzati számlát újra indították – az oda érkező összegeket fertőtlenítőszerekre és védőfelszerelésekre költik majd az utolsó forintig, illetve a járvány terjedését lassítani hivatott egyéb feladatokra fordították. Hétfőtől ideiglenesen bezárnak az Avason, Perecesen, Bükkszentlászlón, Szirmán, Martinkertvárosban, a Szentpéteri kapuban és Diósgyőrben a polgármesteri hivatal kihelyezett ügyfélszolgálatai – írja a HelloVidék.hu.

Szolnokon ismételten bevezetik az idősek bevásárlási idősávját a belvárosi Ady Endre úti piacon, a Széchenyi kispiacon és a lengyelpiacon is – ezáltal reggel 8 és 10 óra között csak a 65 éven felüliek vásárolhatnak mind a három piacon. Ott is fontos, hogyha tehetik a lakosok, akkor próbálják meg telefonon intézni az ügyeiket. Valamint, az esküvőkön maximum 10 fő vehet majd részt a városházi szertartáson.

Pécsen a hivatali dolgozók mintegy harmada már otthonról dolgozik, ha pedig a kormány úgy dönt, hogy a polgármester hatáskörébe utalja egyes időszakok városi védekezési feladatait, – például a közterületek hétvégi lezárási lehetőségeit – akkor ésszerű intézkedésekkel segítik a járvány elleni védekezést.

Gyöngyösön péntektől már a piacok teljes területén kötelező a maszkok viselése. Salgótarjában a polgármesteri hivatal dolgozói otthonról dolgoznak, szünetel az ügyfélfogadás, mivel többen is megfertőződtek. Szombathelyen is szigorítottak az önkormányzati hivatal ügyfélfogadási rendjén: több ügyet csak online lehet intézni vagy előzetes időpont-egyeztetés után.

Győrben szünetelni fog hétfőtől a személyes ügyfélfogadás, csak postai úton, telefonon vagy elektronikusan lehet majd intézni az ügyeket. Szekszárdon is kérik a lakosokat, hogy akik tehetik, azok kerüljék el a személyes kontaktot a hivatalokban. Továbbá, az önkormányzat járványügyi munkacsoportokat állít fel a védekezési feladatok koordinálására. A lejáró lakhatási és gyógyszertámogatásokat pedig a veszélyhelyzet után 30 nappal meghosszabbítják.


ForrásNépszerűek

Címkék

aktuális (1989) elgondolkodtató (137) érdekességek (1200) fejtörő (73) megható (276) megrázó (67) recept (439) viccek (135)

Translate