Meg vannak a pontos részletek! Így tudsz feliratkozni a koronavírus elleni védőoltásra!

Elindult az a kormányzati weboldal, ahol az állam a koronavírus-elleni oltásra való igényeket méri fel.

Azt még nem tudni, melyik lesz ez az oltás, orosz, kínai, európai, vagy amerikai, a lényeg, hogy a kormány minden áron próbál szerezni megfelelő mennyiséget valamelyikből, ami azonban csak akkor lesz beadható, ha magyar tudósok vizsgálatai is megállapítják, hogy hatékony a koronavírus-fertőzés megelőzésében, más tekintetben viszont nem veszélyes.


De akkor minek ez az oldal?


Amennyiben lesz vakcina, és az megfelelőnek bizonyul, az oltásoknál sorrendet fognak tartani, tehát első körben a leginkább veszélyeztetetteket oltják be – őket, de mindenki mást is, ingyen és önkéntes alapon. De azt azért tudniuk kell a járványügyi szakembereknek is, hogy mire számítsanak, tehát, hogy hol és milyen arányban szeretnének oltást az emberek, így tudják ugyanis megszervezni időben a vakcinák kiszállítását, az oltópontok helyét, felállítani az egésznek a logisztikáját.


Az oldalon egy egyszerű űrlap segítségével lehet regisztrálni. Ezeket az adatokat kell beírni:

A vakcinainfo.gov.hu-n egyébként egyéb híreket, információkat is találnak az oda látogatók, a járvánnyal kapcsolatos cikkek – a koronavirus.gov.hu oldalhoz hasonlóan – itt is elérhetőek.
Oltás Magyarországon


Tény, hogy, Magyarország az egyik olyan ország, amelyik a kötelező védőoltások rendszerében élen jár és rendkívül sikeres is ebben, gondoljunk csak a BCG oltásra, amiről az elmúlt hónapokban pedzegették, hogy akit gyerekként azzal beoltottak, annak immunrendszere valamiféle előnnyel indul a koronavírus elleni harcban. A mostani középkorúak gyermekkorában fel sem merült, hogy az iskolában beadja vagy sem az iskolaorvos a kötelező védőoltást, vagy az, hogy a szülő csecsemőkorban elviszi-e a körzeti orvoshoz a gyermekét oltatni, avagy sem.

Ma már, amikor gombamódra terjednek a világ legkárosabb nézeteit terjesztő csoportosulások a közösségi oldalakon, egy kicsit megváltozott a helyzet. Egyre nagyobb a hangjuk az oltáselleneseknek, vírustagadóknak, maszkelleneseknek, és ez sokakat bizonytalanít el az önkéntesen beadatható oltások kapcsán is.

Az elmúlt években például az influenza elleni védőoltások szabályosan „rárohadtak” a háziorvosokra, most persze, nagyobb az oltakozási kedv, hizsen sokan nem szeretnének egyszerre koronavírust és influenzát is elkapni, így idén – a korábbi évektől eltérően – elkezdett vészesen fogyni az influenza elleni vakcina. Szerencse, hogy a legtöbb ember átlát az oltásselenes, „vírusrealisták” állításain.


ForrásNépszerűek

Címkék

aktuális (1689) elgondolkodtató (111) érdekességek (1113) fejtörő (69) megható (268) megrázó (67) recept (417) viccek (134)

Translate