Ritkán látott fotók: Ilyen álomszép volt II. Erzsébet királynő, amikor 25 évesen trónra kerültII. Erzsébet királynő lassan minden uralkodási rekordot megdönt és 95 évesen is a koronának szenteli a napjait. Ma ünnepli 95. születésnapját, ami biztosan egy nem könnyű számára hiszen néhány nappal ezelőtt veszítette el élete társát, Fülöp herceget. Emlékezzünk vissza azokra az időkre, amikor II. Erzsébet királynő életútja elején járt és még biztosan nem is sejtette, micsoda különleges uralkodás lesz az övé!

Ritkán látott fotók: Ilyen álomszép volt II. Erzsébet királynő, amikor 25 évesen trónra került

Fotó: Gettyimages.com

II. Erzsébet nagyon fiatalon, 25 évesen került trónra, igaz már 18 éves korától ő válaszolt a parlament alsó házában a királynak feltett kérdésekre. Valójában tudatosan készült rá, hogy egyszer a trónra lép.

Sok-sok furcsaságot fedezhetünk fel a királynővel kapcsolatban, például azt is, hogy hivatalosan nem ma ünnepli a születésnapját, annak ellenére sem, hogy ma született.

Ezt a szokást VII. Eduárd király, Viktória királynő fia honosította meg. VII. Eduárd születésnapja novemberben volt, azonban az időjárás olyan pocsék volt, hogy semmilyen kültéri rendezvényt, katonai felvonulást nem tudtak megrendezni. Ezért aztán a király úgy döntött, az ő születésnapján júniusban fogják ünnepelni attól a naptól kezdve. Ezt a szokást pedig az utódai is betartották. Így aztán Erzsébet királynő születésnapját is hivatalosan nyáron tartják minden évben.

Fülöp herceg június 10-én született, így a késleltetett születésnap előnye az volt, hogy így legalább együtt ünnepelhettek.


Share:
 
loading...

Népszerűek

Címkék

aktuális (1511) elgondolkodtató (94) érdekességek (1100) fejtörő (67) megható (265) megrázó (67) recept (402) viccek (132)