-

Gyerekük három éves volt és gyanúsan hallgatott… amikor a szülők felfedezték az okát, megdöbbentek!Stephanie és Dillon az Egyesült Államokban élnek és van egy három éves fiuk, aki nagyon eleven és mozgékony. Általában egész nap az udvaron játszik és kb. ugyanazt teszi, mint a hozzá hasonló gyerekek.

De egyik reggel a szülei észrevették, hogy nem akar felkelni. Amikor szülei bementek a szobájába és megkérdezték tőle, hogy miért nem akar felkelni az ágyból, azt mondta, hogy nem tudja mozgatni a lábát.

A megrémült szülők azonnal karjukba vették a gyermeket és rohantak vele a kórházba. Az ezt megelőző napon leesett egy fáról, de nem ütötte meg különösebben magát, mivel továbbra is tudott játszani, mintha mi sem történt volna. De úgy tűnt, hogy az esés sokkal súlyosabb, mint amilyennek látszott.

A gyereket a kórházban vizsgálatok alá vetették, és megnézték, hogy az agy nem sérült meg az esés miatt, de a tomográfiai vizsgálatban kiderült, hogy a kisfiú agya teljesen egészséges. Közben a kisfiú állapota egyre rosszabbodott. Már a karjait sem bírta mozgatni és légzési nehézségei voltak. A gyerek fuldokolni kezdett…

A gyermek állapota már kritikussá vált, de az orvosok még mindig nem értették, hogy mi történik. Amikor az orvosok úgy döntöttek, hogy a gyermek testét miliméterről miliméterre megvizsgálják, rájöttek, hogy a bénulást egy kullancs okozza.

Perceken belül megtalálták a bűnöst: a kullancs a kisfiú füle mögé hatolt be.

Ez a kis élősködő potrohában egy olyan neuro-toxint tartalmaz, amelyet ha befecskendezve képes megbénítani áldozata testét. A kisfiú valószínűleg 30 percen belül meghalt volna szívrohamban, ha az orvosok nem fedezik fel és nem távolítják el a kullancsot a szervezetéből.

Szerencsére, miután eltávolították a kullancsot, a bénulás tünetei amilyen gyorsan jelentkeztek, olyan gyorsan el is múltak anélkül, hogy más egészségügyi problémákat okozott volna a kisfiúnak. Így néhány napon belül Collin teljesen helyrejött, és ismét aktív, jókedvű lett.

Szerencsére a szülők és az orvosok időben reagáltak, ezáltal pedig megmentették Collin életét. Ez a történet azért nagyon fontos, mert mindannyian a kullancs áldozatává válhatunk. Tehát ha szembesülsz valakivel, akinél ismeretlen okból paralízistünetek jelentkeznek, akkor ezután tudni fogod, hogy ezeket kullancsok is okozhatják. Csak meg kell találni és az áldozatot azonnal kórházba kell szállítani.


Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (1868) elgondolkodtató (122) érdekességek (1164) fejtörő (72) megható (273) megrázó (67) recept (426) viccek (134)

Translate