-

Fogadjuk ezt te sem tudtad? Így teszed tönkre a mosógépet egy egyszerű mosással!Bizonyára te is félted, óvod a mosógépedet, hiszen nem szeretnéd, ha idő előtt tönkre menne. Pedig talán te is úgy mosol vele, hogy sietteted a halálát.

Nem a vízkő a mosógépgyilkos, hanem az öblítők, a 40 fokos program kizárólagos használata, és a túl sok mosószer az, amivel tudtodon kívül, idő előtt tönkreteszed ezt az igen drága szerkezetet – írja a Ripost.


Íme a tipikus hibák:


Öblítőszer


Az öblítőkből kioldódó anyagok segítik a penészedést. A penész lerakódik az öblítő tartályában, a mosógépen belül a falra, és az alkatrészekre. A mosás során a nyálkás penész egy része, itt-ott felszakadozva, belekerül a vízbe, onnan a ruhádra. Az ellenálló mikroorganizmusok még a szárítást is túlélik.


Megoldás: Ne használj egyáltalán öblítőszert! Ha kemény a víz, szórj a dobra 2 evőkanál szódabikarbónát.


Mindig alacsony hőfokon mosás


Természetes, hogy kímélni szeretnéd a ruhákat, és spórolni akarsz az energiával, ezért  30-40 Celsius-fokos vizet használsz. A legtöbben így tesznek. De ez baj, mert ezekben a programokban a centrifugálás után sok víz marad a gépben. A nedves, kellemes melegben aztán jól fejlődik a fekete penész.

A megoldás, hogy hetente egyszer lefuttatsz egy 60-90 fokos mosást. Ez sterilizálja a gépedet, kiöli a penészt. (A törölközőket, konyharuhákat, ágyneműt ebben érdemes mosni.)


Rossz töltősúllyal mosol


Az is árt a gépednek, ha túltömöd, és az is, ha túl kevés ruhát mosol benne. Nézd meg, mi az ideális ruhasúly a te gépedhez!

Népszerűek

Címkék

aktuális (2505) elgondolkodtató (160) érdekességek (1254) fejtörő (74) megható (283) megrázó (69) recept (466) viccek (300)

Translate