-

Titkos kódokat használnák a fiatalok, így jelzik, hogy öngyilkosságra készülnek

Ártatlannak tűnnek, ám tragikus szándékot jeleznek a TikTokon az olyan bejegyzések, mint „tésztát vacsoráztam”, avagy „egyszerre fogyott el a samponom és a hajbalzsamom".

Mindkét kód azt jelenti, hogy a posztoló súlyos depresszióval küzd, az öngyilkosság gondolata foglalkoztatja. A TikTok felhasználói között a #pastarecipe hashtag és a két idézet lassan mindenki számára bizonyossá teszi, hogy a posztolót nem szabad egyedül hagyni: ilyenkor több száz komment jelenik meg, ahol idegenek is sorolják, miért érdemes élni, illetve kérlelik a depresszióval küdző fiatalt, hogy ne dobja el az életét – írja a Ripost.

A két ominózus mondat Hannah Dains versében ('Don't Kill Yourself Today', azaz Ne öld meg ma magad) szerepelnek. A lány a versben több indokot is felsorol, miért érdemes élni: „ne öld meg ma magad, mert ki eszi meg a hűtőből a csirkét”, vagy „az, aki eddig zaklatott, a halálod után tuti kiírja a Facebookra, mennyire is tündéri ember voltál”, „ne öld meg magad, amíg egyszerre el nem fogy a samponod és a hajbalzsamod”, „ne öld meg magad, amíg el nem mondtad valakinek a legjobb tészta receptedet”.

„Ne öld meg magad, mert én szeretlek. Fontos vagy. Ez csak egy rossz nap, nem egy rossz élet”.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (2564) elgondolkodtató (162) érdekességek (1257) fejtörő (74) megható (285) megrázó (69) recept (466) viccek (315)

Translate