Már kiadták a riasztást! Rengeteg eső hullhat az égből, semmi jóval nem kecsegtet az időjárás a hétvégén, erre számíthatunk

Csapadékosra fordul a következő napokban az időjárás. Pénteken és szombaton országszerte, vasárnap szórványosan várhatók záporok, zivatarok.

Jelentős lehűlésre nem kell készülni, többfelé továbbra is 30 Celsius-fok körül alakulnak a maximumok – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán.


Pénteken a Dunántúl nagy részén és a középső megyékben alapvetően felhős időre számíthatunk szórványos napsütéssel. Hosszabb napos időszakok elsősorban az északkeleti országrészben fordulhatnak elő. Az ország területén több helyen lehet zápor, zivatar. Az északkeleti megyékben várható kevesebb csapadék. A szél a zivatarok körül erősödhet meg, valamint fokozódhat viharossá. Pénteken a leghidegebb órákban 14-20 fok lesz. Napközben 26-32 fokig melegszik a levegő.

A felhőszakadás veszélye miatt péntekre Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Azonban felhőszakadás miatt is sok megyére kellett riasztást kiadni.


Szombaton néhány órára süthet csak ki a nap. Szórványosan várható zápor, akár viharos széllel kísért zivatar. A minimumhőmérséklet 13-19 fok, a maximumhőmérséklet 24-30 fok között valószínű. Szinte az egész országot érintő esőzések, zivatarok, felhőszakadások várhatóak.


Vasárnap napos időre számíthatunk, ám még több helyen kialakulhat zápor, netán viharos széllel kísért zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 13-18 fok, a legmagasabb hőmérséklet 26-31 fok között alakul. 


ForrásShare:

Népszerűek

Címkék

aktuális (748) érdekességek (896) fejtörő (54) megható (238) megrázó (59) recept (370) viccek (120)