Házi húskonzerv, hosszú ideig eltartható, finom és tetszés szerint fűszerezhető!

Ma egy olyan receptet hoztunk el nektek amelyben szeretnénk megismertetni veletek a házilag készített húskonzerv titkát. Nagyon könnyen elkészíthető, bármilyen hús felhasználásával, ha a kövérebb, zsírosabb húst választjuk akkor csak fűszerekre van szükségünk. Ha helyesen készítjük el a húskonzervet, akkor hosszú ideig tárolható.


Hozzávalók:


5 kg marhahús,

1 kg szalonna,

1 evőkanál só,

6 db babérlevél,

10 szem fekete bors


Elkészítés:
Alaposan mossuk ki a befőttesüvegeket. A húst vágjuk nagyobb darabokra, kevés sós vízben főzzük meg puhára. A szalonnát vágjuk nagyobb darabokra és süssük ki. Minden befőttesüveg aljába tegyünk egy babérlevelet és osszuk el bennük a szemes borsot, majd töltsük meg az üvegeket hússal, váltakozva rakjuk, egy sor hús egy sor szalonna. Az üvegek tetejére öntsük a zsírt, hogy ellepje a húst. Vizes dunsztban tartjuk egy órán keresztül. Egy nagyobb edényt kibélelünk konyharuhával, hogy az üvegek ne érjenek hozzá a forró edényhez, így nem repednek el. Az edénybe annyi vizet öntünk, hogy az üvegek háromnegyedéig érjen és lassú tűzön melegítjük. Egy órán keresztül így hagyjuk, az időt onnantól számoljuk, amikor a víz elkezd forrni. Nem kell zubogjon, csak éppen forrjon. Majd levesszük a tűzhelyről az edényt és több takaróval letakarjuk a befőtteket, így hagyjuk kihűlni.


Forrás

Share:

Népszerűek

Címkék

aktuális (935) elgondolkodtató (17) érdekességek (973) fejtörő (61) megható (257) megrázó (66) recept (384) viccek (124)