-

Fia tudatta a szörnyű hírt, elhunyt a gyönyörű színésznő!

Elhunyt a James Bond-filmek ünnepelt sztárja, Margaret Nolan. A modell-színésznő a Goldfinger című filmben volt Bond-lány, de szerepelt a kultikus harmadik James Bond-filmben is.

Margaret Nolan játszott a Beatles-höz köthető Egy nehéz nap éjszakája című filmben is, illetve a nálunk is sikerrel futó Folytassa… több részében is. A csodálatos színésznő 76 évet élt.

Hetvenhat éves korában, október 5-én elhunyt a James Bond: Goldfinger színésznője, Margaret Nolan – számolt be róla a Deadline. Nolan 1943. október 29-én született az angliai Norton Radstock-ban. Modellként indult, ekkoriban pedig ideig Vicky Kennedy-ként volt ismert. Ahogy viszont a színészetbe kezdett, visszaváltott születési nevére.

Az 1964-es kémfilmben ő játszotta az aranyba öntött modellt, de feltűnt a The Beatles-ről szóló Egy nehéz nap éjszakájában is.

A pályáját a hatvanas évek elején kezdte, rögtön az elején a fenti szuperprodukciókkal, majd olyan filmekkel folytatva, mint a Ferry Cross the Mersey (1964), a Három szoba Manhattan-ben (1965) és a Folytassa, cowboy (1965). Öt BBC-sorozatban is együtt dolgozott Spike Milligan-nel, 2013-ban pedig a színésznő írt is a közös munkájukról.

Több Folytassa-filmben feltűnt a pályája során, ezek közül az 1973-as Folytassák, lányok!-ban volt a legjelentősebb szerepe.

Utoljára Yvonne Deutschman 2011-es filmjében, a The Power of Three-ben láthattuk, de Edgar Wright szerződtette a soron következő rendezésére, a jövő áprilisban bemutatni tervezett Last Night in Sohóba. Twitter-oldalán Wright azt írta, Nolan volt a kellős közepe annak a Venn-diagramnak, ami a hatvanas években összefoglalta a cool dolgokat. Hiszen szerepelt Bond-filmben, feltűnt a Beatles oldalán, és még a Folytassa-filmekben is rendszeres visszatérő volt – elevenítette fel.ForrásNépszerűek

Címkék

aktuális (2294) elgondolkodtató (154) érdekességek (1243) fejtörő (74) megható (281) megrázó (68) recept (461) viccek (176)

Translate