Bejelentették a magyar politikus halálát, gyászol az országElhunyt Horn Miklós, a DK egyik alapító tagja – közölte a DK sajtóirodája. Horn Miklós 1956-ban részt vett a forradalomban, 18 hónapot töltött vizsgálati fogságban.

Pedagógus volt, aki történelmet és gazdaságtant tanított. Volt a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán tanszékvezető, majd főigazgató. Budapest V. kerületében a képviselőtestület tagjaként, és a Fővárosi Közgyűlés Pénzügyi Bizottságának tagjaként is dolgozott.

Barátja, Vitányi Iván, a DK örökös és tiszteletbeli elnökének invitálására alapításkor csatlakozott a Demokratikus Koalícióhoz. A párt Etikai Bizottságának és Országos Tanácsának is tagja volt.

“Széles látókörű, tájékozott embert veszítettünk el, aki bölcsességével is szolgálta a DK-t (…) Részvétünket nyilvánítjuk családjának, emlékét szeretettel megőrizzük” – búcsúzik a párt Horn Miklóstól a hivatalos közleményben.

Horn Miklós 91 évet élt.


Forrás

Share:
 
loading...

Népszerűek

Címkék

aktuális (1599) elgondolkodtató (101) érdekességek (1103) fejtörő (67) megható (265) megrázó (67) recept (405) viccek (133)