Rusvai Miklós fontos dolgot árult el a járvány végérőlFolyamatosan növekszik a beoltottak száma, javulnak a járványügyi adatok is. Rusvai Miklós megtippelte, mikor csenghet le a harmadik hullám.

Rusvai Miklós az M1 reggeli műsorában arról beszélt, hogy a koronavírus-járványból az egyetlen kiút a védőoltás. A szakember szerint a tendenciák biztatóak, ezek alapján május végén, június elején a harmadik hullám lecsenghet.

Az oltási folyamat halad előre, ráadásul az időjárás is kedvező: a vírus terjedését a napfény, a szél, a száraz idő csökkenti. A fokozatos újranyitás pedig garantálhatja, hogy nem lesz tartós megtorpanás a járvány visszaszorulásában, csak rövid zökkenők lehetnek a tendenciában – írja a Metropol.

A víruskutató szerint az indiai variáns miatt sem kell aggódnunk, az eddigi megfigyelések szerint sem a terjedőképessége, sem a megbetegítő képessége nem súlyosabb a nálunk jelenleg elterjedt brit variánsnál.


Forrás

Share:
 
loading...

Népszerűek

Címkék

aktuális (1511) elgondolkodtató (93) érdekességek (1100) fejtörő (67) megható (265) megrázó (67) recept (402) viccek (132)