Soha többé nem sárgul a muskátlid levele, és ezernyi virágot hoz. Próbáld ki bátran a módszeremet!A muskátlik sárguló leveleivel jelez, ha hibáztunk. Ne essünk pánikba, mert legtöbbször van megoldás!


1. ültetés után:


Ekkor az alsó levelek egy része sárgulhat. Nem hibáztunk semmit, de mindenképp metsszük le ezeket a leveleket! Pár nap múlva megszokja helyét a növény és csakis zöld leveleket ont majd.


2. túlöntözés:


Szárazságtűrő és napfényimádó a muskátli. A futók szeretik, ha naponta pár órát árnyékban is lehetnek az állók kedvelik a sok napsütést. A túlöntözés, a gyökerénél pangó víz okozhat levélsárgulást. Törjük ki ezeket a leveleket! A legjobb, ha mindig kissé nedves növényünk talaja. Érdemes kora reggel vagy késő este locsolni a muskátlit.


3. párás időben:


Figyeljünk, mert amikor nagyon magas a páratartalom, kevesebb víz kell muskátlinknak. A levélsárgulást pár locsolás elhagyásával megúszhatjuk.


 Muskátli sárguló levele

MUSKÁTLI SÁRGULÓ LEVELE


4. hideg víz:


Öntözzünk esővízzel vagy lágy vízzel! A jéghideg csapvíz nem csak sárgulást, de akár teljes pusztulást is okozhat.


5. tápanyaghiány:


Az egész levél halványsárga lesz, ha nincs elég tápanyaga a muskátlinak. A futóknál lehet hetente, az állóknál kéthetente tápoldatozzon!


6. forró, száraz idő:


Sárgulást vagy levélvörösödést okozhat. Az elszíneződött leveleket mindenképpen vágjuk ki. Legyen egy locsolási ritmusunk mert a muskátli szereti, ha pontos a gazdája.


7. kevés öntözés:


Csak a levél széle lesz sárgás.


8. Hosszú hőség :


A kánikula idején érdemes egy kevéssé napos helyre átrakni a muskátlikat. így meg is előzhető a levélsárgulást!


9. gombás fertőzés:


A muskátli nem fejlődik, levelei sárgulnak. Amennyiben fertőzésre gyanakszunk azonnal távolítsuk el a beteg növényt az egészségesek közeléből! Csak így menekülhet meg a pusztulástól a többi muskátlink.


Forrás

Share:
 
loading...

Népszerűek

Címkék

aktuális (1510) elgondolkodtató (94) érdekességek (1100) fejtörő (67) megható (265) megrázó (67) recept (402) viccek (132)