-

Orbán Viktor: Bérből élő emberként engem is megviselt a járványOrbán megható vallomása: én is bérből élő ember vagyok.

Most hogy a harmadik hullámot leszorítottuk a földre, és nem hiszem föltápászkodik innen. “Most újra kell indítani a gazdaságot, bennünket, a bérből élőket is megviselt a járvány. Én is ilyen vagyok – mondta Orbán Viktor pénteki közmédiás rádióinterjújában. A beszélgetés során számos más témát is érintettek Orbán Viktor bérezésén kívül. Lássuk.


A számok


25 ezer első, és 117 ezer második oltást adtak be tegnap. 84 ezer aktív fertőzött van, és lélegeztetés nélkül kevesebb, mint ezer embert kezelnek kórházban.


3 millió olyan felnőtt van, aki nem oltatta be magát. Orbán attól fél, hogy kialakul egy olyan képzelt az emberekben, akik azt gondolják, hogy megúszhatják, de a vírus itt marad, és előtt-utóbb mindenkit el fog érni. „A vírus az utolsó embert is megtalálja, aki nem védett”.


India mutáns


Orbán megkérdezte a szakértőket az indiai mutánsról. Elmondása szerint az a szakmai álláspont, hogy a Magyarországon alkalmazott oltások kivétel nélkül alkalmasak arra, hogy az indiai mutánst legyőzzék.


Utazások keleti vakcinákkal


A miniszterelnök egészen biztos abban, hogy más országokban akik mögöttünk vannak, még nem az utazásokat tervezik. Kijárási tilalmak vannak, kötelező maszkviselés szabadtéren és így tovább. „Majd amikor ők is odaérnek, ahol most mi vagyunk, hogy hova utazzunk”, akkor az összes egészségügyi szervezetek által elfogadott vakcinával lehet majd utazni – mondta.


Én is bérből élő ember vagyok


Most hogy a harmadik hullámot leszorítottuk a földre, és nem hiszem föltápászkodik innen.

“Most újra kell indítani a gazdaságot, bennünket, a bérből élőket is megviselt a járvány. Én is ilyen vagyok.

A vállalkozóknak is vissza kell nyerni a vállalkozókedvüket. Ez nem egyszerű.” Ezért van egy átmenet a védekezésből a gazdaság újraindításához. “A 2022-es év költségvetése teljesen az újraindításról szól majd.”


Brüsszeli éjjeli baglyok


Meglepődtem, hogy ennyi éjjeli bagoly van Brüsszelben – mondta Orbán arról, hogy az eheti brüsszeli tanácskozása éjjel kettőig tartott. Van egy rosszindulatú vélekedés, hogy ez kifárasztás taktikája,  így könnyebb elérni kompromisszumot. De következik ez a német alkotmányból is, a kancellárnak ugyanis délután sokszor még be kell számolnia előre, és felhatalmazást kérnie bizonyos döntésekhez.


2022 és az újraindítás költségvetése


Amikor a járvány tombolt, akkor a védekezés volt a fontos, viszont most, hogy legyőztük vagy leszorítottuk a földre a harmadik hullámot, a gazdaság újraindítása van soron. A 2022-es év költségvetése béremelésekről, munkahelyteremtésről, felsőoktatásról fog szólni.


Kikkel kell megfizettetni a klímaváltozás árát?


Az a gondolat, hogy a klímaváltozás árát az emberekkel fizettessük meg, az nyugaton működik – mondta Orbán. “Mi nem tudunk adót fizettetni a benzin után, vagy a fűtés után.” A klímarombolást a nagy cégek okozzák, fizessenek ők, ne az emberek. “Ez egy éles csata, én nem akarom, hogy a magyarok fizessenek.”

Egy, másfél hónap múlva jön ki az unió elképzelése, ezután jön a vita, “itt kell megvédenünk a magyarok érdekét.”

Népszerűek

Címkék

aktuális (1899) elgondolkodtató (122) érdekességek (1177) fejtörő (72) megható (274) megrázó (67) recept (433) viccek (134)

Translate