" Egy elszigetelt törzs figyelmeztetése a modern világ számára: “a nyugati társadalom rettentő nagy bajban van”! ~ A retro klub hivatalos oldala

Egy elszigetelt törzs figyelmeztetése a modern világ számára: “a nyugati társadalom rettentő nagy bajban van”!25 évvel ezelőtt egy elszigetelt kolumbiai törzs egy kisfilmben osztotta meg az emberiség jövőjéről szóló figyelmeztetését. Ez a törzs most ismét egy igen erőteljes, globális jelentőségű üzenetet osztott meg a világgal.

Rejtett kapcsolatok hálózata köti össze a Föld minden szent helyét. Ha ezt a vonalat megszakítják, csapások következnek be, és ez a gyönyörű világ elpusztul. Egy erdő kiirtása, vagy egy mocsár lecsapolása igen súlyos következményekkel járhat az egész világra nézve. A Kogi-sámánok szerint a természet egyensúlyának megőrzése lassan szinte lehetetlenné válik, hisz oly nagy mértékű pusztítások zajlanak napjainkban.

Hogyan értelmezzük ezt a kolumbiai Sierra Madre Kogi népétől érkező figyelmeztetést?

A kogik szerint az élet egyensúlyának fenntartása a materiális és a transzcendentális tér között keresendő, ezt nevezik ők “Aluna”-nak, az élet és az intelligencia forrásának.

Elmondásuk szerint a nyugati társadalom rettentő nagy bajban van, és minél hamarabb meg kell értenünk, hogy milyen energiákat engedhetünk szabadon. A kaotikus kozmikus energia eredményes kitörése okozhat éghajlatváltozást, pusztító betegségeket, járványokat, geológiai problémákat, és világméretű vitákat, konfliktusokat.

A kogik szerint a modern ember meg kell változtassa a Földhöz való viszonyát, és teljesen más módon kell a jövőt szemlélje. Életfeladatunk a természetes rend megőrzése lenne, de úgy tűnik, hogy akkora méretűvé vált a természet pusztítása, hogy igencsak nagy bajban van a modern világ.

A kogik elmondása szerint gondolkodás nélkül semmi sem létezhet. Ez problémát jelent, mert nem csak kifosztjuk a világot, hanem elnémítjuk, elrontva mind a fizikai struktúrát, mind a lét alapját képező gondolatot is.

Népszerűek

Címkék

aktuális (1691) elgondolkodtató (111) érdekességek (1114) fejtörő (69) megható (268) megrázó (67) recept (417) viccek (134)

Translate