-

Nem fogsz többé mandarint venni, ha meglátod milyen egyszerűen nevelhetsz te magad is mandarinfát otthon!A mandarin nagyon ízletes és vitamindús gyümölcs, ezért általában mindenki szereti. Ma szeretnénk bemutatni nektek, hogyan ültethetünk és termelhetünk mandarint az otthonunkban.

Először szeretnénk elmondani nektek, hogy miért is lenne fontos mandarint fogyasztani minél gyakrabban


- a mandarin fogyasztásával erősíthetjük az immunrendszert

- rengeteg vitamint tartalmaz

- jó hatással van a testre

Hogy is kezdjük el a mandarin ültetését?

Először is szükségünk van mandarinmagokra. A magokat megvásárolhatjuk vagy kiszedhetjük a friss mandarinból, amit elfogyasztunk. Ha az utóbbi módszert választjuk akkor mossuk meg jól a magokat. Válasszuk ki a kisebb mandarinokat, ha találunk olyat amelynek szára és levele is van, az a legjobb.

A magok előkészítése

Tegyük a magokat egy nedves szalvétára, hagyjuk így 2-3 napig. Amikor a magok megrepednek alkalmasak az ültetésre. Ameddig a magok a szalvétán vannak figyeljünk arra, hogy a szalvéta mindig nedves legyen.

Milyen földbe ültessük a magokat?

Jó tápértékű földet keverjünk össze homokos földdel, tegyünk apró köveket a cserép aljára, a legjobb ha kerámiacserépbe ültetjük. A magokat kb. 4 cm mélységbe ültessük.

Hol tartsuk a cserépbe ültetett mandarint?

A mandarinnak szüksége van 24 – 28 fokos melegre és arra, hogy a napsugarak is érjék. A lakásban lévő száraz levegő nem tesz jót neki, ezért 2 – 3 naponta locsoljuk, de ha nagyon meleg van, lehet gyakrabban is.

Tápanyagok

A mandarinnak időközönként szüksége van cinkre, magnéziumra és vasra.

Száraz ágak

Távolítsuk el a száraz ágakat, ha vannak

Mennyi időn belül lesz termés

A türelmetlen emberek számára rossz hírünk van, kb. 4 év, mire a mandarinfa gyümölcsöt terem.

Népszerűek

Címkék

aktuális (2564) elgondolkodtató (162) érdekességek (1257) fejtörő (74) megható (285) megrázó (69) recept (466) viccek (315)

Translate