-

Veszélytelennek tűnő kellék okozott a kislánynak súlyos, maradandó sérüléseket a születésnapi partijánA 10 éves tornászlány név szerint Isla Cook megszállottan rajong az akrobatikáért. Egészen fiatalon kezdett ennek a sportnak hódolni, ám az élet úgy hozta, hogy lehet folytathatja tovább a jövőben.

Történt ugyanis, hogy a kislány komoly égési sérüléseket szerzett és még most is kórházban ápolják. Teste több részén is harmadfokú égési sérüléseket szerzett. Vasárnap a család grill-, és medencepartit tartott otthonukban, az arizoniai Peoriában, mikor a grillhez tartozó gázpalack hirtelen felrobbant.

A robbanás komoly égési sérüléseket okozott a Islanak, aki testes jelentős része mellett arcán is megsérült.

“Abszolút tragikus volt, mikor láttam, hogy a lányomat megcsapják a lángok. Ez volt életem legrémesebb pillanata.” – mondta Justin Cook, Isla apja.

Islat azonnal be kellett szállítani a kórházba, aki még mindig súlyos állapotban van. Testének több, mint 46%-a harmadfokú égési sérüléseket szenvedett.

“Mindenáron azt akarjuk, hogy meggyógyuljon és rendbe jöjjön. Szeretnénk, ha újra egészséges és tökéletes gyermek lenne.” – folytatta édesapja.

Az orvosok szerint 1-10 hónapig terjedő lábadozásra lehet számítani és az is előfordulhat, hogy még hónapokig kórházban kell maradnia. Néha-néha magához tér, és akkor általában a tornáról beszél. Egyik alkalommal azt mondta szüleinek, reméli hamar felgyógyul és visszatérhet a tornaterembe.

“Ő egy igazi harcos. A gimnasztika óta még elszántabb, mint valaha. Az edzői is arra nevelték, hogy erős és kitartó legyen.” – mesélte könnyes szemmel az édesanyja.

A kis Isla számára létrehoztak egy oldalt a “GoFundMe” amerikai profitorientált crowdfunding platformon belül, ahol adománygyűjtésbe kezdtek. A gyűjtés csupán egy hete vette kezdetét és már most elképesztő összeg jött össze. Eddig több mint 27 millió forintnak megfelelő dollárt adományoztak a kislánynak.

“A mi kis Isla Clare Cookunk egy családi összejövetelen tragikusan és súlyosan megsérült, mikor a grill gázpalackja felrobbant.” – olvasható az adománygyűjtés oldalán.

Mark Barbee a peoria-i tűzoltóság kapitánya azt mondta:

“Van néhány dolog, amit mindenképpen meg kell tenni, hogy megakadályozzuk a hasonló baleseteket. Használat előtt mindenki ellenőrizze a palackokat és azt, hogy a csap teljesen el van zárva, ha már nem használjuk. A másik, hogy a gyerekektől mindig tartsuk távol ezeket, a grillező pedig legalább 10 méterrel arrébb legyen a háztól.”
Népszerűek

Címkék

aktuális (2294) elgondolkodtató (154) érdekességek (1243) fejtörő (74) megható (281) megrázó (68) recept (462) viccek (179)

Translate