Megtanult kötni a 86 éves nagypapa, hogy koraszülött babáknak készíthessen sapkákatA 86 éves Ed Moseley teljesen magától, autodidakta módon tanult meg kötni, mégpedig azért, hogy koraszülött babáknak készíthessen pihepuha sapkákat amivel egy kis melegséget ad nekik.

Az emberek azt mondják, hogy sohasem vagy túl öreg ahhoz, hogy új dolgokat tanulj, erre Ed Moseley az élő bizonyíték. A 86 éves férfi rájött, hogy segíteni szeretne valahogy a koraszülött babákon, ezért úgy döntött, hogy megtanul kötni, és kicsi, meleg sapkákat készít a babáknak. Soha életében semmilyen kézműves dologgal sem próbálkozott még, ezért a feladat nem volt egyszerű.

A lánya tanította meg a kötés rejtelmeire. Az első kis sapka elkészítése 3 órát vett igénybe, de amikor szerzett benne egy kis gyakorlatot, már másfél órára csökkent ez az idő.

Társaival együtt már közel 300 apró sapkát adományoztak az Atlanta Northside Hospital számára, amiből Moseley úr 55-öt egymaga készített. Szükség is van az ajándékokra, hiszen a legtöbb gyerek itt születik meg az Egyesült Államokon belül. Emellett az idős úr számára erős érzelmek fűzik ehhez a kórházhoz, ugyanis itt kezelték őt korábban kemoterápiával.

Itt azonban még nincs vége, a nagypapa azt tervezi, hogy havonta 30 sapkát készít el, hogy egy kis melegséget vigyen a törékeny kisbabák életébe.

Share:
 
loading...

Népszerűek

Címkék

aktuális (1589) elgondolkodtató (101) érdekességek (1103) fejtörő (67) megható (265) megrázó (67) recept (404) viccek (133)