-

Az anyukát kirázta a hideg, amikor a pénztárnál állva hallotta, hogy egy idegenek azt mondják a gyerekének, “Köszönj el anyától.”Ismerős helyzet, ha gyerekkel megyünk bevásárolni, hogy a pénztárnál való sorban állás közben idegenek ártalmatlan beszélgetést kezdeményeznek a kicsikkel vagy egyszerűen mosolyognak rájuk és integetnek neki.

A legtöbb szülő ezt teljesen normálisnak tartja, sőt néha áldásként veszi, amikor a gyerek unalmában már nem bírja elviselni a vásárlással járó nyűgöt.

Longview-ban, Texas államban az egyik anyuka olyan helyzetbe került, ami egy látszólag kisebb csevegéssel kezdőd a pénztárnál, de hamarosan gyermekrablási kísérletnek tűnt számára.

Amanda Cropsey Florczykowski épp, hogy befejezte a vásárlást és várakozott, hogy fizethessen. A gyerekei is vele voltak, beleértve a legkisebbet, aki a kosárban ült. Amanda úgy döntött, hogy kiveszi őt és ekkor történt, hogy az előttük álló pár beszélgetni kezdett vele.

“… egy tipikus beszélgetés volt arról, hogy “milyen aranyos a lányod “, majd érdeklődtek az életkoráról … Hamarosan azonban kényelmetlenül éreztem magam, mivel a nő túlságosan is közel állt a kosaramhoz és a gyerekeimhez. Felvettem a lányomat, amikor a nő megkérdezte, hogy megfoghatja- e, de a következő pillanatban már azt vettem észre, hogy a gyerek a nyákba kapaszkodik, még mielőtt reagálni tudtam volna.”

Egy ártatlan beszélgetéshez képest ezek a cselekedet már túlságosan is nyomulóak voltak.

Annyira, hogy amikor Amanda végül eljutott a pénztároshoz, az azt feltételezte, hogy a házaspár és Amanda és családja között szoros ismeretség van. Amanda így emlékezett vissza:

“Egy pillanat múlva a hirtelen közelsége megszűnt és hátrébb lépett. A lányom felé léptem, amikor a nő azt mondta neki: “Köszönj el anyától.” Nagyon furcsa volt az egész. Nem akarta visszaadni a gyerekemet, amikor már határozottan odaléptem, hogy elvegyem tőle.”

Annak ellenére, hogy ez az egész szituáció pillanatok alatt lejátszódott, Amandát nagyon megrázta. A pár végül fizetett, de ekkor Amanda észrevette, hogy egy másik furcsa dolgot.

“Miután ez a pár elment, tényleg fel voltam zaklatva, de észrevettem a periférián, hogy néhány méternyire lézengett tőlem, semmilyen vásárolt holmi nem volt nála és bár nekem háttal állt, nézegetett felénk a válla fölött. A tekintete követte minden mozdulatomat. Hangosan elkezdtem beszélgetni a pénztárossal a biztonsági személyzetről és a furcsa párosról, akik rablóknak tűntek.”

Amanda biztonságban hazaért a gyerekeivel, de a félelme nem hagyta nyugodni. Azonnal utánanézett a neten, hogy a félelmének volt-e valami alapja és hasonlít-e az esete az emberrablásokhoz. Megdöbbenve látta az eredményt.

“Ahogy utána néztem a szex kereskedelemnek, szörnyülködve láttam, hogy sok részlet megegyezett az én élményemmel. Szerettem volna megosztani ezeket a jellegzetességeket, hogy felhívhassam mások figyelmét, hogy megvédhessék gyermekeiket.”

Amanda megosztott néhány ilyen információt a Facebook-on a többi szülő számára. Mint például, hogy ezek a rablók kis létszámokban dolgoznak, gyakran csak egy két dolgot vásárolnak, hogy gyorsan el tudják hagyni a helyet, ha szükséges és hogy sokszor túl közvetlenek és közel merészkednek az emberhez. Bármilyen életkorúak lehetnek, és bármilyen rasszba tartozhatnak.

A tanács röviden annyi, hogy soha ne hagyd a gyereked őrizet nélkül, még akkor sem, ha úgy gondolod, hogy biztonságos helyen vagytok!

Népszerűek

Címkék

aktuális (2505) elgondolkodtató (160) érdekességek (1254) fejtörő (74) megható (283) megrázó (69) recept (466) viccek (300)

Translate