-

Ezt tedd a darált húsba sütés előtt, életed legfinomabb fasírtja lesz belőle!Még tart a jó idő, ezért ha van időnk, hétvégén még nyugodtan sütögethetünk a kertben a barátokkal, ismerősökkel. Ahhoz, hogy a grillezés tökéletes legyen, az alábbi 6 tippet érdemes megtanulni.


1. Tisztítás


Ahhoz, hogy finom ételeket süssünk a grillrácson, nem árt ha az le van tisztítva az odaégett szennyeződésektől. Egy kevés alufóliát gyűrjünk össze, és ha egy kicsit felmelegedett a rács, azzal dörzsöljük végig a felületet.


2. Hagyma


Egy félbevágott hagyma fertőtleníti a rácsokat, és további szennyeződéseket távolít el, így ezt a módszert is megéri alkalmazni.


3. Gázpalack


Ha gázpalackot használunk a grillezéshez, a legrosszabb ami történhet, hogy kifogy a gáz. Ezt elkerülendő, végezzük el a következő trükköt. Szereljük le a palackot, majd öntsünk rá egy bögre meleg vizet. Ezután a kezünkkel tapogassuk meg a palackot, ahol melegséget érzünk, azon a szinten már nincs gáz, ahol viszont hideg, addig tart a gáz szintje.


4. Hal citrommal


Ha halat akarunk grillezni, fektessük citromkarikára, így nem ragad oda a bőre, és még finom citromos íze is lesz.


5. A puhaság titka


Ahhoz, hogy a hamburger húsunk puha és omlós legyen, a sütéskor tegyünk rá egy kis kocka vajat, de ha ez nincs, és akad jégkocka, az is remekül megteszi.


6. Nem gyullad ki a kebab pálcika


Nem égnek oda a fanyársak, ha előtte 15–20 percre beáztatjuk vízbe, így tovább fogják bírni a forróságot, és nyugodtan meg tudjuk sütni a finomságokat.

Népszerűek

Címkék

aktuális (2564) elgondolkodtató (162) érdekességek (1257) fejtörő (74) megható (285) megrázó (69) recept (466) viccek (315)

Translate