-

Teljesen új tünetet fedeztek fel az omikron-variánsnál. Ha ezt tapasztalod magadon, még megfékezhető a betegségÚj tünetet fedeztek fel az omikron-variánsnál. Ha ezt tapasztalod magadon, még megfékezhető a betegség

Az omikron-variáns legelső tünete lehet a rekedtség az orvosok szerint. Az Egyesült Királyság szakemberei fedezték fel az árulkodó jelet, ami a fertőzöttség kialakulására utalhat.


Az eddig ismert tünetei a variánsnak Angelique Coetzee dél-afrikai háziorvos szerint, aki először fedezte fel a változatot: izomfájdalom, fáradtság, torokkaparás és az éjszakai izzadás.

Brit tudósok szerint a leggyakoribb tünetek: orrfolyás, a fejfájás, a fáradtság, a tüsszögés és a torokproblémák. Ezek mellé jött még a rekedtség.


Rusvai Miklós az ATV Híradójában arról beszélt, az omikron biztosan eléri Magyarországot, sőt ez okozza majd az ötödik hullámot, melynek kezdetét a jövő év első hónapjaira datálja. Szerinte az újabb hullám nagy valószínűséggel februárban kezdődik majd, és márciusban futhat fel a csúcsra.

A virológus úgy véli, az omikron az eddigi csúcstartó, hiszen több mutációja van, mint eddig bármelyik vírusváltozatnak, valószínűleg tulajdonságai is mások, mint a korábban megismertekének, de többet majd csak 1-2 héten belül, a hivatalos vizsgálatok után lehet tudni. Megjegyezte:

az omikron által okozott fertőzések nagy többsége az Egyenlítőtől délre terjed, ahol a lakosság sokkal fiatalabb, mint Európában.

Így szerinte az ottani vírus megbetegítő képességét összehasonlítani egyelőre azzal, hogy ennek alapján mi várható Európában, ahol eleve sokkal öregebb a társadalom, nem lehet. De az biztos, hogy a variáns elér minket, és beindítja az ötödik hullámot.


A negyedik hullámmal kapcsolatban leszögezte:

túl vagyunk a járvány negyedik hullámának tetőzésén.

A virológus úgy gondolja a halottak száma ugyan az elkövetkezendő a napokban tetőzik, ami azt jelenti, hogy még jövő héten is magas lesz az áldozatok száma, de december első 10 napjában az esetszámok csökkenésnek indulnak.

Majd az előző hullámokhoz hasonló a járványgörbe szépen lassan ellaposodik

– magyarázta Rusvai.


Forrás: atv.hu

Népszerűek

Címkék

aktuális (1899) elgondolkodtató (122) érdekességek (1177) fejtörő (72) megható (274) megrázó (67) recept (435) viccek (134)

Translate