-

ÚJ KORLÁTOZÁS Magyarországon! MINDEN gyógyszertárban, minden patikában ÉLETBE LÉP EGY fontos VÁLTOZÁS, ami a GYÓGYSZERKIVÁLTÁST, GYÓGYSZERELVITELT ÉRINTI!!!Január elejétől nem lesz gyógyszer a kiszállított csomagokban, a gyógyszertárban árult egyéb termékeket lehet majd csak megvenni tőlünk online – mondta a 24.hu-nak egy patikalánc neve elhallgatását kérő vezetője.

Szavai szerint ez rendkívüli veszteség. Folytatjuk így a webes kiszolgálást, abban bízva, hogy a döntéshozó végül belátja, hogy az online (vény nélküli) gyógyszerkiadás a betegeknek is hasznos. Mert úgy látjuk, most senki nem nézi a betegek érdekeit. Nyakunkon a Covid, ám januártól ezek szerint mindenképpen be kell jönniük az embereknek hozzánk a patikába, ha gyógyszert akarnak kiváltani.

Ez várható, ha életbe lép a gyógyszerpiacot felforgató törvénymódosítás, amelyet Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes kezdeményezett, és amely megtiltja a nem vényköteles gyógyszerek a csomagküldését.

Most kellett lépni, mert még a folyamat elején voltunk – indokolta a jogszabályváltozás időzítését Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke. A kamara becslése szerint az online gyógyszerforgalom jelenleg egy százalékot tehet ki, de 3-5 éven belül 15 százalékra növekedhetett volna.

A cikk szerint azért szorgalmazták az intézkedést, mert az utóbbi időkben több újabb, nagy volumenű csomagküldési szerződésről szereztek tudomást.


Forrás: 24.hu

Népszerűek

Címkék

aktuális (2184) elgondolkodtató (142) érdekességek (1231) fejtörő (73) megható (279) megrázó (68) recept (449) viccek (141)

Translate