-

Földönfutó lett Damu Roland lánya, elárverezték a házukat, fűtéstartozásuk van, itt fogják tölteni az ünnepeket:Szegény embert az ág is húzza – tartja a mondás, de immár jól tudja ezt az egy éve elhunyt Damu Roland kislányának gyámja, Katalin is, aki az egyik otthont bukja a másik után olyan adósságok miatt, amiket vagy vitatnak, vagy már évekkel ezelőtt törlesztettek.

A család nem is nagyon számíthatott kegyelemre, hiszen ügyükben éppen annak a Schadl Györgynek az irodája járt el, aki jelenleg letartóztatásban van, és aki többek között Bíró Ica otthonának vitatott árverezését is intézte. A Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara egykori elnökét számos súlyos bűncselekménnyel gyanúsítják. A Jóban Rosszban koronavírus miatt elhunyt egykori sztárjának árváját az édesanyja, Edina testvére neveli. A gyám, Katalin összeroppant a sok teher alatt, ami nem is csoda, hiszen már két házat is elárvereztek a fejük fölül, illetve az autóját is vitték. Mindezt – állítja – olyan tartozások miatt, amik vagy azután keletkeztek, hogy a lakását már elárverezték, vagy amiket már törlesztett.

A kis Maja édesanyja, Edina (balra) és gyámja, Katalin szeretné, ha Damu gitárja a kislányé lehetne /Fotó: Fuszek Gábor

A kis Maja édesanyja, Edina (balra) és a gyámja, Katalin /Fotó: Fuszek Gábor

– Először a budapesti otthonomat vitték a végrehajtók egy telefonszámla-tartozás miatt, pedig már nem is az én nevemen volt a készülék. Az érdi házban előbb az édesanyám lakott, majd Edina Rolanddal. A tartozás 111 ezer forint volt, és noha van arról szerződésem, hogy a keletkezésekor nem az én nevemen volt, mégis az én budapesti lakásomra terhelték, amit el is árvereztek 2017 áprilisában. Addig is többször próbálkoztak végrehajtást bejegyeztetni az ingatlanra, hol a közös költség, hol távhőtartozás jogcímen, de rendelkezem nullás igazolásokkal a kérdéses időszakokra – mesélte a Blikknek a kis Maja gyámja, aki felháborodottan mesélt az árverésekről is. – A budapesti lakásomat egy férfi vette meg, majd elárverezték az érdi házat is, amit pedig a dokumentumok szerint az ő édesanyja. Önszorgalomból kiderítettem, hogy a lakásomat nem sokkal később az árverési érték duplájáért adták tovább…

Katalinék kálváriája itt még nem ért véget. 2020-ban az autóját is vitték a végrehajtók: mint állítja, egy olyan közösköltség-tartozás miatt, amely akkor keletkezett, amikor már nem is ott lakott, hiszen az ingatlant elárverezték. A pohár azonban igazán most telt be.

– A nyugdíjfolyósítótól arról kaptam értesítést, hogy januártól a rokkantnyugdíjam 33 százalékát elvonják egy távhő-számlatartozás miatt, pedig küldtem a közjegyzőnek is nullás igazolást, hogy nincs tartozásom, de nem vették figyelembe, valamint visszajelzést sem kaptam – bosszankodott Katalin, akinek a napi megélhetés szinte mindenét felemészti, hiszen Maja mellett saját gyermekéről is gondoskodnia kell, s egyelőre az esélyét sem látja annak, hogy talpra álljanak. Az asszonyt és a színész árváját Katalin volt férje fogadta be, de a rokonok és a barátok segítenek, amennyire az erejükből telik.

Népszerűek

Címkék

aktuális (2525) elgondolkodtató (161) érdekességek (1256) fejtörő (74) megható (284) megrázó (69) recept (466) viccek (308)

Translate