-

Anyósom fahéjat szórt a ház sarkaiba: azt hittem, csak babonás – de mióta elárulta az okát, én is így teszek!Még javában tombol a tél, de már nincs is olyan távol a tavasz! Márpedig, ha ha tavasz, akkor jönnek a hangyák.

Ha már egyszer beköltöznek a házunkba, nem kifejezetten könnyű feladat megszabadulni tőlük.

Arra az esetre, ha szeretnéd elkerülni a vegyszerek használatát, és ráadásul a pénztárcánkat is kímélnéd, adunk egy költség takarékos és természetes tippet.

A só és a cukor is jó megoldás lehet a hangyák ellen, azonban ennél kényelmesebb, és praktikusabb megoldás a fahéj. Bár mindháromra jellemző, hogy természetes, és egészségre nem káros anyagokkal oldanánk meg a problémát, a fahéjra még az is igaz, hogy nem ragad, és kellemes illatú is lesz tőle a lakásunk.

Van azonban egy nagyon jó hírünk! A hangyák ki nem állhatják a fahéj illatát!

Mind a fahéj illóolaj, mind pedig az őrölt fahéj is jó megoldás a hangyák távol tartására, vagy akár a kettő keverve. Nézzük meg, merre vonulnak fel a kis kártevők, és ezeket az útvonalakat szórjuk le fahéjjal.

Nem kell sok idő, nem látjuk őket többet. A nyílászáró környékén, és a szemetes kuka körül mindenképpen érdemes leszórnunk fahéjjal, mert ezeken a területeken jelenik meg a legtöbb hangya.

Ráadásul a kuka környékén még külön jót is tesz a kellemes illat.

Volt hangyainvázió – nincs hangyainvázió!

Népszerűek

Címkék

aktuális (2184) elgondolkodtató (142) érdekességek (1231) fejtörő (73) megható (279) megrázó (68) recept (449) viccek (141)

Translate