-

Tedd a fokhagymát a csuklódra és figyeld mi történik! Zseniális
A fokhagymának nemcsak a konyhában a helye, sok minden másra is sikerrel alkalmazhatjuk. Íme hat tipp:


1. Pattanások elmulasztására


A fokhagyma leve erős pattanás – és mitesszerellenes hatással bír, nem véletlen, hogy sok ilyen célú kozmetikum összetevői között is megtaláljuk. Ha nyomkodás helyett bekenjük egy cikk fokhagymával a pattanásokat, azok sokkal hamarabb elmúlnak.


2. Gombásodás ellen


Tíz gerezd fokhagymát felszelünk,és egy liter vízbe vagy olíva olajba helyezzük lemosóval rendszeresen lemossuk a gombás testrészt. A gombásodás hamarosan visszahúzódik!


3. Fogfájás enyhítésére


Egy gerezd fokhagyma a fájós fogunk mögé, az ínyre, és a fájdalomnak már néhány perc múlva nyoma sincs.


4. Szálka kivételéhez


Fogjunk egy sebtapaszt, csepegtessünk rá néhány csepp fokhagyma levet, majd ragasszuk le vele a szálkával érintett bőrfelületet. Ha egy órát így volt leragasztva, sokkal könnyebb lesz kihúzni a szálkát.


5. Repedt ablaküveg


A megrepedt ablaküveget kenjük be fokhagyma lével, így az nem reped tovább.


6. Immunrendszer erősítése


Reggel helyezzünk a szánkba egy gerezd fokhagymát, és addig tartsuk bent, amíg csak képesek vagyunk rá. A nyálban feloldódó hatóanyagok egész testünkben szétterjednek, támogatva szervezetünk működését és az immunrendszerünket.

Ha nyers fokhagymát fogyasztasz, az nemcsak javítja az étvágyat, de erősíti az immunrendszert és véd a megfázás ellen, vértisztító, enyhíti a vérszegénység tüneteit, jótékony hatással van azok esetében, akik vesebetegségben, húgyúti fertőzésben szenvednek.


Allergia, érzékenység esetén ne fogyasszuk.


Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Betegség esetén fordulj orvoshoz, az orvosi kezelést semmilyen más eljárás nem helyettesítheti! Jó egészséget kívánunk! 

Népszerűek

Címkék

aktuális (2525) elgondolkodtató (161) érdekességek (1256) fejtörő (74) megható (284) megrázó (69) recept (466) viccek (308)

Translate