46 kisbaba maradt a szülei nélkül

Megrázó videó terjed az interneten, amit egy kijevi humánreprodukciós központ készített. A BioTexCom nevű klinika reklámnak szánta az április végén megjelent anyagot, de már a nyitó képek annyira súlyosak, hogy az emberben bennakad a levegő.
A kisbabákat ukrán béranyák szülték, a külföldi szülők pedig a járványügyi korlátozások miatt nem tudnak értük menni. A csecsemők és már úton lévő lévő sorstársaik szüleinek megnyugtatása mellett – lám, milyen jól van a kicsi – a videó a potenciális ügyfelek számára is azt próbálja demonstrálni, hogy a babák a szülők érkezéséig is jó kezekben vannak. A gyerekükkel az idegenforgalmi korlátozások enyhítéséig a többek között amerikai, kínai, mexikói, brit, osztrák, vagy épp bolgár és román (biológiai) szülők csak online tudják "tartani a kapcsolatot", és így követhetik a fejlődésüket is.


Az a helyzet, amibe a videón látható csecsemők kerültek, azért különösen veszélyes, mert a kisbabák pszichés fejlődésére nagyon rossz hatással van, ha nem tudnak azonnal elkezdeni kötődni valakihez, aki állandóan velük van. Ezzel párhuzamosan annak is megnő az esélye, hogy a szülők, mivel csak hónapokkal a születés után tudnak személyesen találkozni és valódi kapcsolatba kerülni a gyerekükkel, kevésbé kötődnek majd hozzá, vagy eleve érte se mennek.


 
Share:

Népszerűek

Címkék

aktuális (816) érdekességek (940) fejtörő (59) megható (249) megrázó (62) recept (376) viccek (122)