Születése óta egy ritka és súlyos betegség gyötri Vajna Tímeát – Rendszeresen komoly orvosi kezelésre kell járnia





„Sajnos, születésem óta egy elég ritka vérképzőszervi betegséggel küzdök. Béta thalassaemiám van, kevés vörösvérsejt termelődik, és azok is hamar szétesnek és elpusztulnak, ezzel a nagy nyomású kabinnal több oxigén tud jutni a szervekhez. Sokat segít a kezelés” – írta Instagram-oldalán Tímea, aki az oxigénterápiás kezelés után még infúziót is kapott, amiről szintén videót osztott meg.

 Az üzletasszony egy magas nyomású oxigénkabinba feküdt be, majd infúziót is kapott. / Fotó: Instagram
Az üzletasszony egy magas nyomású oxigénkabinba feküdt be, majd infúziót is kapott. / Fotó: Instagram

Az általunk megkérdezett orvos szakértő szerint igencsak kockázatos betegségről van szó.

– A thalassémiában szenvedők nagy része enyhe tünetet produkál, nekik nem kell kezelésekre járniuk. Ám súlyosabb esetben akár élethosszig tartó vérátömlesztésekre is szüksége lehet a betegnek – mondta el a Blikknek dr. Kóczán István. – A transzfúzió viszont kockázatos, mert a szervezetben sok vas halmozódhat fel, rakódhat le a szervekben és a szívizomban is, ami szívelégtelenséghez, sőt akár halálhoz is vezethet. Nagyon súlyos tünetek esetekén csontvelő-átültetés és a lép sebészi eltávolítása jöhet szóba.





Az egykori filmmogul, Andy Vajna (†74) özvegye korábban nem beszélt egészségi problémáiról, az elmúlt hetekben azonban megnyílt, és rögtön kettőről is lerántotta a leplet. Ugyanis szintén közösségi oldalán árulta el, hogy farfekvéssel született, így a mai napig rendszeresen elmozdul és fáj a csípője, ha nem tornázik eleget, és ennek következtében a jobb lába sem működik rendesen. Rendszeresen egy speciális csontkovácshoz, úgynevezett kiropraktőrhöz szokott járni kezelésre, masszírozásra. Tímea spirituális és pozitív gondolkodású, nem adja meg magát a betegségnek, egészséges életmódjával és a rendszeres orvosi kontrollal igyekszik megelőzni a nagyobb bajt.
Share:

Népszerűek

Címkék

aktuális (746) érdekességek (895) fejtörő (54) megható (238) megrázó (59) recept (370) viccek (120)