-

Ennyibe került Gáspár Bea műtétje, amitől le tud fogyni

Életmentő műtéten esett át Gáspár Bea (45)! Gáspár Győző (46) feleségét egy vidéki kórházban operálták meg néhány napja, ahol gyomrának közel 80 százalékát távolították el. A beavatkozásról a hot! magazin számolt be, a Blikknek pedig egy olvasó mesélt, aki találkozott a párral a kórházban.

– Amikor vártam a vizsgálatra, kitoltak egy nőt a műtőből. Bár nem akartam megbámulni, ahogyan ránéztem, egyből felismertem Beát – kezdte lapunknak Zsuzsa. – Aztán egy kicsit távolabb megláttam a férjét is, aki nagyon sírt, aggódott a feleségéért. Mindig itt van vele, reggel ő az első, aki érkezik, este, a látogatási idő végén pedig szinte úgy kell kitessékelni a kórteremből.

A Konyhafőnök VIP győztese korábban elmondta lapunknak, hogy komoly pajzsmirigyproblémákkal és cukorbetegséggel küzd. Eddig ezeket az értékeit nem sikerült beállítani, a betegségek pedig megterhelik a szervezetet, károsítják a szemet, az érhálózatot, a szívet, növelve a rákos megbetegedések és a szívinfarktus kockázatát. A problémák azonban mérséklődhetnek, sőt, akár meg is oldódhatnak a műtét után.

Kerestük Beát és Győzőt is, ám eddig nem reagáltak a hívásainkra, a magazinban azonban Bea elmesélte, a gyermekei kedvéért vállalkozott a beavatkozásra. Evelint és Virágot is szeretné látni felnőni, ám természetes, hogy voltak félelmei az operáció előtt.

– Zokogva arra kért, ha bármi történne vele, vigyázzak a gyerekekre – mondta a hot!-nak Győző, akiről olvasónk is elmondta, nagyon megviselte, amikor a feleségét betolták a műtőbe.

A kétórás operáció azonban rendben lezajlott.

– Úgy láttam, Győző sokkal jobban félt és izgult, mint én. Igazából nem is a műtét miatt aggódtam, hanem hogy mennyire változik meg az életem utána. Milyen fájdalmaim lesznek, mennyire tudom majd élvezni az ételeket, miről kell majd lemondanom – magyarázta a lapnak Gáspár Bea, aki bízik benne, helyrejön az egészsége a műtét után.

Milliókba kerül a beavatkozás

A gyomorszűkítő beavatkozás lényege, hogy a páciens éhségérzete csökken és a vérkeringése is javul, ezért cukorbetegeknek különösen ajánlott – tájékoztatta a Blikket dr. Tizedes György plasztikai sebész.

– Az operáció során úgynevezett csőgyomor kerül kialakításra. Ehhez nem kell felvágni a páciens hasát, az eljárást laparoszkópiás úton végzik, négy-öt szúrás lesz a hason, ezen keresztül távolítják el a gyomor nagyjából 80 százalékát. A műtét másfél, két órán keresztül tarthat, egy nappal később a beteg már felkelhet, járhat, egy héttel később pedig már dolgozhat is. Az eltávolított gyomorrészben termelődő hormonok eltűnnek a szervezetből és javul a vérkeringés. Fontos leszögezni, hogy ez elsősorban egészségmegőrző műtét, nem esztétikai, ám természetesen fogy a páciens az operáció után, hiszen egyszerűen nem eszik annyit, mint korábban. A műtét nem támogatott és viszonylag drága, 2-2,5 millió forintba kerül, ám a betegeinknek azt mondom, megéri az árát.

Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (2564) elgondolkodtató (162) érdekességek (1257) fejtörő (74) megható (285) megrázó (69) recept (466) viccek (315)

Translate