Tragikus hír jött! Legyőzte a rák, elhunyt a híres zenész

A zenész 2018 decemberében sokkolta bejelentésével rajongóit, miszerint az orvosok nyolc hónapot adtak neki, miután a prosztatarák az egész testében elterjedt, és a csontjait is megtámadta.

Ozzy Osbourne-t annyira megrázta a hír, hogy elküldte barátjának két platinalemezét, amelyeket a Blizzard Of Ozz és a Diary Of A Madman albumai után kapott. Kerslake végül kétszer annyi ideig élt még, mint amit az orvosai jósoltak, de a rák most legyőzte a szervezetét.

A Uriah Heep ezzel a fotóval búcsúzott dobosától a Facebookon:
A zenekar korábbi tagja, Ken Hensley is megerősítette a hírt. Ő azt írta közösségi oldalán, hogy 55 éve ismerte barátját, aki a legjobb dobos volt. “Hajnali háromkor végleg elvesztette a csatát a rák ellen. Hála az Úrnak, békében halt meg, borzasztóan hiányozni fog”.

Kerslake igazi veterán volt a rockerek között, első zenekarában, a The Godsban a későbbi Rolling Stones-tag Mick Taylorral kezdte az ipart. A Uriah Heep mellett Ozzy Osbourne két lemezén is dolgozott, de 1998-ban beperelte őt, mivel azt állította, nem kapott jogdíjat a munkája után. Ozzy válaszul mindkét albumról eltávolíttatta a dobrészeket, majd 2002-ben újra kiadta azokat már egy teljesen más dobossal. A két zenész csak azután békült ki, hogy Kerslake nyilvánosság elé tárta, hogy gyógyíthatatlan beteg.

Lee Kerslake 2007-ben lépett ki a Uriah Heepből, megromlott egészsége miatt. 2018-ban diagnosztizáltak nála rákot, és pár hónappal később kapta meg a platinalemezeket azokért az albumokért, amelyekről letörölték a dobolását. Előtte Ozzy Osbourne-nak azt üzente, szeretne pár ilyet a falára akasztani, mielőtt meghal. “Rajta van a bakancslistámon” – írta.
ForrásShare:

Népszerűek

Címkék

aktuális (922) elgondolkodtató (15) érdekességek (968) fejtörő (61) megható (256) megrázó (66) recept (382) viccek (123)