-

Citrom és fokhagyma keverék, ami közel 10 betegségre valóban gyógymód! Így alkalmazd!

A citrom és a fokhagyma is értékes alapanyag a konyhában és a természetes gyógymódok területén is. A következő recept, amelyet megosztunk veletek, kétezer évvel ezelőttről való. Akkoriban még nem voltak gyógyszerek és gyógyszertárak, az embereknek arra kellet hagyatkozniuk, amit a természetben a környezetükben találtak.

Ez a gyógymód figyelemre méltó hatékonyságú és épp ezért volt oly széles körben alkalmazott. Használata számos betegségre gyógyír, ugyanakkor az általános egészségi állapotot is képes javítani, segít a szervezetnek regenerálódni.


Mire jó a citrom-fokhagyma keverék?


- Javítja a vérkeringést

- Támogatja az immunrendszert

- Csökkenti a koleszterin szintet

- Szabályozza a vérnyomást

- Méregteleníti a szervezetet

- Segíti a sejt regenerációt antioxidáns hatásának köszönhetően

- Segít a koleszterin plakkok eltávolításában az érből

- Tumor fejlődésének kialakulását gátolhatja

- Támogatja az általános egészséget


Recept:


Ez a keverék kétféle módon készíthető el: főzve vagy főzés nélkül.
Hozzávalók:


20 fokhagyma gerezd

1-2 kg citrom


Elkészítés főzve:


Először is kezdd a citromok kifacsarásával. Ebből közel 1 liter levet kell, hogy kinyerj. Ezután hámozd meg a fokhagymát és a citromlével együtt tedd bele egy turmixgépbe. Addig mixeld, amíg egynemű, homogén keveréket nem kapsz. Ezután öntsd át egy edénybe és kezdd el főzni alacsony lángon nagyjából 15 percig. Ha elérte a forráspontot, vedd le a tűzről és hagyd kihűlni. Jól zárható üveg edényben tárold száraz, hűvös helyen.


Elkészítés főzés nélkül
Ha kifacsartad a citromok levét, pucold meg a fokhagyma gerezdeket, majd vágd fel őket hosszanti irányban negyedekbe. Keverd össze a citromlével és tedd jól zárható üveg edénybe. Tárold száraz, hűvös helyen.

25 napig tárolható és minden használat előtt érdemes felrázni nagyjából 10 másodpercen keresztül. Ennyi idő eltelte után szűrd le a folyadékot egy szűrőn.


Alkalmazás


Vegyél be egy evőkanállal a keverékből minden reggeli előtt 30 perccel. Alkalmazd 15 napon keresztül, utána tarts szünetet. Évente 3x végezheted ezt a kezelést.


Megjegyzés


A fokhagyma egy természetes vérhígító hatású szer, tehát ha ilyen gyógyszert szedsz, a kezelés részleteit beszéld meg az orvosoddal. Várandós nőknek és porfíriásoknak sem ajánlott.


ForrásNépszerűek

Címkék

aktuális (1868) elgondolkodtató (122) érdekességek (1164) fejtörő (72) megható (273) megrázó (67) recept (426) viccek (134)

Translate