-

Elmondta az igazat Feke Pál A konyhafőnök megnyerése után! Erre mindenki felkapta a fejét!

Budapest — Mindenkit lefőzött: Feke Pál (39) nyerte a 2020-as A Konyhafőnök VIP műsorát!

Az énekes-színész a dicsőségen és elismerésen felül tízmillió forintot zsebelhetett be, amelynek egy részéről már előre eldöntötte, hogy jótékony célokra fordítja.

– Őszinte leszek, az egész verseny alatt meg sem fordult a fejemben, hogy lesz nyeremény, mivel nem az motivált a műsorban, hogy itt pénzt lehet nyerni.

Viszont amikor már a vége felé jártunk, és eljátszottam a gondolattal, hogy mi lenne, ha én nyernék, akkor egyből tudtam, hogy szeretném egy részét felajánlani egy alapítványnak – kezdte lapunknak az RTL Klub versenyzője.

– Egymillió forintot ajánlok fel a Fészek Gyermekvédő Egyesületnek, amely még nem is tud róla, mivel muszáj volt megvárni, hogy lemenjen a tévében a műsor, nehogy lebuktassam magam. 

Szerettem volna szebbé tenni olyan gyerekek karácsonyát, akiket bántalmaztak, vagy nem olyan körülmények közt élnek, amit mi normálisnak, harmonikusnak tartunk.

Remélem, egy kicsit hozzájárulhatok a boldogságukhoz – mondta a színész, aki azt sem bánta volna, ha végül nem ő nyer.– Nem vagyok versengő típus, nem bántam volna, ha második leszek. Persze nagyon örültem, és meg is hatódtam, amikor az én nevemet mondták ki. Pokorny Lia lett az ezüstérmes, akivel nagyon jóban lettem a forgatások alatt, szerintem ő is megérdemelte volna a győzelmet.


Feke Pali végig kiegyensúlyozottan játszott, büszke arra, hogy teljesítménye mindig elbűvölte a séfeket.


– Bár voltak nehezebb pillanatok, nagy mélypont nem volt. Azt gondolom, hogy kellő alázattal, humorral és öniróniával csináltam végig a versenyt, és a nehézségeket is igyekeztem a helyén kezelni – magyarázta a színész, aki a gasztronómia szerelmese, reméli, mostantól még több ideje lesz a konyhában tevékenykedni, lapunknak pedig azt is elárulta, ki a legnagyobb kritikusa.

– A kislányom, Mimi nagyon szereti, amit készítek neki. Ahogyan mondani szoktam, reggeliben nagyon erős vagyok, imádja a mézes kenyeremet – mondta nevetve Feke.

– Szerencsére mindent szeret, amit főzök neki, és ez jó, mivel nekem az a legfontosabb, hogy neki megfeleljek, hogy ő büszke legyen rám. Na meg persze Mimi boldogsága, szeretnék neki megadni mindent, a karácsonyt is nagyon várom, együtt töltjük majd, biztosan örülni fog az ajándékoknak. Az ünnepi menüt persze nem én készítem, hanem édesanyám, nem is venném át tőle a stafétát. Ügyesebb is, mint én, ráadásul így a karácsony a gyerekkoromat idézi, hiszen az ízek, az illatok is olyanok, mint akkor – tette hozzá a színész.


Ez volt a győztes menü


Előétel: kacsamájterrine ropogós diómorzsával, pirított kaláccsal, szuvidált feketegyökér-korongokkal, fűszeres, sült szilvával, turbolya majonézzel és savanyított zöld dióval


Főétel: pikáns, szójás-gyömbéres szósszal glasszírozott, szuvidált mangalicatarja csicsókapürével, kardamomos bébirépákkal, pirított gnocchival, szarvasgombás jus-vel, csicsókahéj-ropogóssal


Desszert: újragondolt tiramisu dohánykávés piskótával, málnakrémmel, cukros-kakaós tésztaropogóssal, kakaóporral


ForrásNépszerűek

Címkék

aktuális (1868) elgondolkodtató (122) érdekességek (1164) fejtörő (72) megható (273) megrázó (67) recept (426) viccek (134)

Translate