Íme az eddigi tapasztalatok: ilyen mellékhatások voltak az eddig oltott embereknél Magyarországon

1094 egészségügyi dolgozót oltottak be eddig két nap alatt Magyarországon – árulta el Galgóczi Ágnes az operatív törzs hétfői tájékoztatóján.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ főosztályvezetője elmondta, hogy Budapesten kívül Nyíregyházán, illetve Debrecenben kezdték el oltani az egészségügyi dolgozókat. Az első körben közülük közel 5 ezren kaphatják meg a vakcinát.

A következő hetekben érkező oltóanyag-szállítmányok megérkezése után már 25 oltási ponton kaphatnak majd oltást az egészségügyben dolgozók.

Galgóczi Ágnes felidézte, hogy a kormány 17,5 millió adag oltóanyagot kötött le, és az orosz és a kínai vakcinák tesztelése is folyamatban van. 2021 elején kaphat több vakcina is engedélyt az EU-ban, ezután kezdődhet meg a tömeges oltás.

A főosztályvezető azt is elmondta, hogy a lakosság 60 százalékának beoltása után alakulhat ki a nyájimmunitás.

Hozzátette, aki 3 hónapnál régebben esett át a fertőzésen, az is oltathatja magát, és ajánlott a vakcináció a betegségen átesetteknek is. Különösebb oltás utáni reakciót egyelőre nem tapasztaltak Magyarországon. – írja a 24.hu.


ForrásNépszerűek

Címkék

aktuális (1683) elgondolkodtató (111) érdekességek (1112) fejtörő (69) megható (268) megrázó (67) recept (416) viccek (134)

Translate