Koronavírus – Ilyen szabályok jöhetnek karácsonyra

A koronavírus-járvány hazai tetőzésének lehetséges időpontjáról, a vakcina és a harmadik hullám kapcsolatáról, valamint az idei karácsonyról is beszélt keddi bizottsági meghallgatásán Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter.

Számtalan matematikai és virológiai képlettel próbálják megjósolni koronavírus-járvány második hullámának tetőzési időpontját. A két legszélsőségesebb verzió szerint a legkorábbi lehetésges időpont december 2-a, míg a legkésőbbi lehetséges dátumot január végére teszik. Gulyás Gergely elmondása szerint tehát a december eleje-január vége periódust lehet megjelölni – olvasható az atv.hu-n.


Talán mégis együtt ünnepelhet a család


A miniszter személyes véleménye az, hogy karácsonykor – speciális szabályok bevezetésével – néhány napra lehetővé kellene tenni, hogy találkozhassanak egymással a családtagok. Egy hétre pedig akár a koronavírus elleni küzdelem jegyében bevezetett beutazási korlátozáson is enyhíteni lehetne, hiszen sokan szeretnének hazautazni Magyarországra. A három héttel ezelőtt bevezetett intézkedések eredményeit egyébként mostanában fogjuk majd látni – fűzte hozzá.A kormány már szerdai ülésén foglalkozik a karácsonyra vonatkozó járványügyi szabályok témakörével, de előfordulhat, hogy majd csak december 9-én lesznek világos szabályok az ünepekkel kapcsolatban – közölte Gulyás. Közben Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján már azt jelezte, hogy csak jövő héten születik döntés a kérdésben.


Oltással a 3. hullám ellen


A miniszterelnökséget vezető miniszter ugyanakkor leszögezte, az már most biztos, hogy nem lesz olyan a karácsony, mint az eddigiek voltak. A jövőbeli kilátásokkal kapcsolatban pedig úgy fogalmazott, hogy bízni kell abban, hogy sikerül vakcinát szerezni az új típusú koronavírus ellen, és akkor nem lesz harmadik hulláma a járványnak.


ForrásShare:
 
loading...

Népszerűek

Címkék

aktuális (1507) elgondolkodtató (92) érdekességek (1100) fejtörő (67) megható (265) megrázó (67) recept (402) viccek (132)