-

Tüdőrákos lett, pedig soha nem is dohányzott! Ez volt a kiváltó ok!

A tüdőrák sajnos nem csak azokat az embereket veszélyezteti, akik dohányoznak. Védd magad a füstös helyiségektől, és ne tartózkodj túl sok időt dohányzó emberek társaságában. A passzív dohányosok is veszélyben lehetnek, sőt egy olyan oka is lehet a tüdőráknak, amire eddig nem is gondoltál!

Látszólag egészségesként is elérhet a rettegett kór, ha nem vigyázol eléggé magadra!

Rachel Malmerberg 31 éves korában egyik percről a másikra szembesült azzal, hogy valami nincs rendben az egészségével! Egészséges életmódot élt, rendszeresen sportolt, nem dohányzott.

Egy nap sportolás közben éles fájdalmat érzett a bordái között, és a nyakában. Nagyon megijedt, hiszen nem tudta, hogy mi lehet az elviselhetetlen érzés oka, majd az édesanyja javaslatára felkeresett egy szakembert.

Az orvosok azt mondták, hogy semmi komoly, ne ijedjen meg, mert biztosan csak kimerült edzés közben. Rachel azonban egyre rosszabbul érezte magát, a fájdalom már a karjába is kisugárzott.

Az orvosok arra gyanakodtak, hogy a mellével lehet valami probléma, azonban a részletesebb vizsgálatokon kiderült, hogy a tüdején látszik kóros elváltozás.

A tüdőráknak kezdetben nincsenek egyértelmű tünetei, azonban, ha valaki sokat köhög, állandóan fáradt, és hirtelen elkezd fogyni, akkor érdemes minél hamarabb felkeresnie egy szakembert.

Rachel soha nem dohányzott, nem időzött huzamosabb ideig dohányosok körében, és mégis tüdőrákos lett. Mint később kiderült, betegségének oka otthonának radon-tartalma volt.

A színtelen-szagtalan gáz a talajban képződik, és sok házban megtelepszik, anélkül, hogy tudnánk róla. Rendszeres szellőztetéssel kordában lehet tartani, és nem okoz problémát, azonban érdemes néha tesztelést végeztetni, hogy ne legyen a megengedettnél nagyobb radonszint a lakásunkban.

Rachelnél szerencsére még idejében észrevették a problémát, többször megműtötték, és átesett a szükséges kezeléseken, így most már egészségesen éli az életét.

A radonmérgezés egy igen komoly probléma, fordítsunk rá kellő figyelmet, hogy egészségesek maradhassunk.


ForrásNépszerűek

Címkék

aktuális (2294) elgondolkodtató (154) érdekességek (1243) fejtörő (74) megható (281) megrázó (68) recept (461) viccek (177)

Translate