-

A szád színe megmutatja milyen betegséged lesz majd! A tiéd milyen?

A kínai orvoslás egyre népszerűbb, főleg azért, mert egyre több országban kezdik el alkalmazni az általuk használt ismereteket és gyógymódokat. 

Ha szeretnél olyan dolgokat is megtudni az egészségi állapotodról, amelyet lehet csak nagyon sok vizsgálat után tudnál meg, akkor nézz tükörbe és olvass a szádról!


Halvány rózsaszín ajkak


A vérszegénység egyik jele. A szervezeted nem rendelkezik elég vörösvérsejttel, emiatt nagy az esélyed a vérszegénységre. Növeld a vas beviteled, figyelj a C-vitamin bevitelre és fogyassz több vörös húst.


Piros ajkak


Ha az ajkaid erős vöröses árnyalatúak, akkor a szervezetedben ún. “túlmelegedés” lép fel, ami máj és lép problémákra utal. Igyál sok folyadékot, fogyassz sok zöldséget és próbálj meg elegendő időt aludni.


Lilás-zöld ajkak


Elég gyakoriak a téli napokon, főleg a nagy hidegben, de ha ettől az időszaktól függetlenül is ilyen színű a szánk, akkor valószínű szívproblémákkal kell számolnunk, amit megelőzhetnek légzési nehézségek is. Mindenképp keressünk fel egy orvost!


Sötét vöröses-fekete ajkak


Ha ajkaid annyira sötétek, hogy már-már a fekete árnyalatába is átnyúlnak, akkor ez emésztőrendszeri problémákra utal. Táplálkozz rostban gazdag élelmiszereket és próbálj meg lúgosítani az étrendeden.


Sötét vonalak az ajkak szélén


Ha csak az ajkak szélei sötét színűek, akkor az a szervezeted egyensúlyának felborulására utal. Kerüld a fűszeres ételeket, a feldolgozott élelmiszereket és élj egészségesebb életet.


ForrásNépszerűek

Címkék

aktuális (1899) elgondolkodtató (122) érdekességek (1177) fejtörő (72) megható (274) megrázó (67) recept (435) viccek (134)

Translate