-

Neked is van szőr a füleden? Ha igen, akkor erről mindenképp tudnod kell!

A mondás szerint a szem a lélek tükre, a fül pedig a szívé. Fülünk elváltozásaiból különböző szívproblémákra lehet következtetni, éppen ezért úgy tartják, hogy, akinek túl dús a fülszőrzete, lehetséges, hogy infarktus veszélye fenyegeti.

1989-ben kanadai kutatók egy, a témával kapcsolatos kutatást végeztek. A közel húsz évig tartó vizsgálatba 500, 45-55 év közötti nőt és férfit vontak be, melyben a fülcimpán levő szőrzet, és a szívinfarktus közti kapcsolatot vizsgálták.

2009-ben Dr. Edston E. az American Journal of Forensic Medicine című szaklapban közölte az eredményeket.

Miután több, mint 520 boncolást végzet és megmérte, valamint kielemezte a lép és hasi zsír súlyát és a fülszőrzetet, valamint számos más szervet arra a következtetésre jutott, hogy az infarktusban elhunytak 95%-nál sokkal nagyobbra nőtt a szőrzet a fülnél.

100%-ban még nem tudják, hogy miért, de tény, hogy kapcsolat van a szívinfarktus és fülszőrzet között, találgatások szerint a tesztoszteronszint túlzott mennyisége áll a háttérben.


ForrásNépszerűek

Címkék

aktuális (2294) elgondolkodtató (154) érdekességek (1243) fejtörő (74) megható (281) megrázó (68) recept (462) viccek (179)

Translate