-

Amit sokan rosszul csinálnak: csak így lesz képes legyőzni a gyömbér a megfázást!

A megfázás egy eléggé alattomos és bosszantó betegség, ami ugyan nem dob le teljesen a lábunkról, de biztosít minket arról, hogy a napjaink kellemetlenül fognak telni tüsszögés, szűnni nem akaró orrfolyás és köhécselés kíséretében.

Annak érdekében, hogy minél hamarabb kimászhassunk ebből a nyavalyából, képesek vagyunk bármit megtenni és leggyakrabban igyekszünk természetes módszereket alkalmazni.

Érdemes azonban észben tartani, hogy ha elég gondosak vagyunk, a megelőzéssel sokkal többet segíthetünk magunkon.

Sokan alkalmazzák megfázás esetén a citromos-mézes teát, a húsleveset, az kamillával való inhalálást, az infralámpát és még sorolhatnánk. Eddig ugyan nem volt nagyon ismert, de egyre több háztartás használja a gyömbért jótékony hatásai miatt.


 Mire jó a gyömbér?


Az egyre nagyobb hírnévvel rendelkező gyökerecske számos jótékony hatással rendelkezik. Ezeket a bioaktív növényi hatóanyagainak, a gingeroloknak és shogaoloknak köszönhetjük. ezek az illóolajak adják a gyömbér jellegzetes illatát és ízét. Legnagyobb koncentrációban a gyökér héja alatt található.

Természetes gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, enyhíti a megfázás tüneteit, a nyálkahártya irritációt, emellett görcsoldó, szélhajtó és emésztést javító tulajdonságokkal is bír.
Hogyan használjuk jól?


A legjobb, ha a lehető legvéknyabban hámozzuk meg, hogy minél több értékes hatóanyagot felhasználhassunk belőle. Az is működhet, hogy alaposan megmossuk a héját és ledörzsöljük, amennyire csak lehet.

Amiről szinte senki nem tud: ez történik a szervezeteddel, ha csirkezúzát eszel

Ezután kisebb kockákra vágjuk fel a gyökeret, és ha jól esik, nyersen is el lehet rágcsálni. Így érvényesül a legjobban az egészségjavító hatása.

Készíthetünk belőle teát. Ilyenkor a felkockázott gyömbért vízben főzzük legalább 15 percig, majd leszűrve fogyasztjuk tisztán vagy mézzel ízesítve.

Egy erős és izzasztó keveréket is készíthetünk, amelyet lefekvés előtt elfogyasztva másnapra már nyoma sem lesz a megfázásnak. Ehhez apróra vágott gyömbért, fokhagymát, erős paprikát és mézet keverjünk össze egy kis kávéscsészében, hagyjuk érni az esti fürdés vagy zuhanyzás idejére, majd fogyasszuk el. Ezután bújjunk ágyba és bugyoláljuk be magunkat jól elalvás előtt.

Az apróra vágott gyömbért hozzáadhatjuk smoothie-khoz is nyersen, ahol az íze kevésbé érvényesül, de a hatása annál inkább.

Ha nincs időnk előkészíteni a gyömbért, a boltokban lehet kapni őrölt formában is, amelyet ugyanígy felhasználhatunk, ahogy az előzőekben leírtuk.


ForrásNépszerűek

Címkék

aktuális (2525) elgondolkodtató (161) érdekességek (1256) fejtörő (74) megható (284) megrázó (69) recept (466) viccek (308)

Translate