-

VÉGRE! ITT ellenőrizheted sikeres volt-e a regisztrációd a védőoltásra!Mint arról korábban a Blikk is beszámolt, a koronavírus-vakcina regisztrációjával kapcsolatban egyre több kérdés merül fel az emberekben, főleg mert sok olyan honfitársunk van, aki hetekkel, sőt hónapokkal ezelőtt regisztrált, ennek ellenére még mindig nem tudja, mikor jut védettséghez.

Éppen emiatt ma indítottak egy internetes felületet, ahonnan végre mindenki megtudhatja, benne van-e a nyilvántartásban.

A mai napon működésbe lépett az a kormányzati weboldal, ahol a regisztrált, de még nem beoltott személyek lekérdezhetik, hogy a vakcinainfo.gov.hu oldalon történt online regisztrációjuk vagy a Magyar Államkincstárhoz visszaküldött papír alapú jelentkezésük feldolgozása milyen státuszban van – jelentette be az operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján Müller Cecília. Az oldal el is indult, de a túlterheltség miatt órákig nem lehetett zökkenőmentesen használni. Úgy tűnik most már helyreállt, ezért megmutatjuk, hogyan kell használni. Tulajdonképpen pofonegyszerű, de azért segítünk.

A lekérdezés csupán néhány lépésből áll, pár másodperc alatt elvégezhető: a TAJ számot, majd a születési dátumot kell beírni nap/hónap/év sorrendben, ezt követően a nem vagyok robot ablak bejelölése után a lekérdezés gombra kell kattintani. Fontos azonban, hogy a lekérdezés gomb addig nem működik, amíg el nem fogadja az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat!

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hivatalos tájékoztató oldalon azt írják, hogy akár interneten, akár postai úton regisztráltunk, a jelentkezése elküldésétől számítva több nap szükséges ahhoz, hogy az adatokat feldolgozzák és azok bekerüljenek az oltandók rendszerébe, hiszen első körben a megadott információk hitelességét ellenőrzik. Emiatt felhívják mindenki figyelmét, hogy nem kell megijedni, ha a jelentkezés után rövid idővel az az üzenet jön, hogy “regisztrációja még nem érkezett meg”.

Online jelentkezés esetén az adatok feldolgozása pár napot, míg a postai úton küldött jelentkezés körülbelül egy hetet vesz igénybe.

Abban az esetben, ha az oltásra történő regisztrációkor valaki pontatlanul adta meg az adatát, és emiatt a neki küldött értesítőben téves adatot tapasztal, akkor az adatvedelem@neak.gov.hu email címen kérheti a regisztrációkor megadott adatai javítását.

Itt ellenőrizheti, hogy sikeres volt-e a regisztrációja.

Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (2500) elgondolkodtató (160) érdekességek (1254) fejtörő (74) megható (283) megrázó (68) recept (465) viccek (292)

Translate