-

4-en meghaltak, miután megkaptak ezt a védőoltást!Négyen életüket vesztették Oroszországban azután, hogy részesültek a Gamaleja Intézet által kifejlesztett védőoltásban.

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) jövő héten kedden megkezdheti az orosz oltóanyag hatékonyságának és biztonságosságának vizsgálatát, azonban a halálesetek valamelyest lassíthatják a jóváhagyással kapcsolatos folyamatokat.

Az EU Observer hírportál szerint a négy elhunyton kívül további hat orosz állampolgárnál alakultak ki súlyos szövődmények.

Az adatok az orosz Roszpotrebnadzor nevű szervezettől származnak, amely a vakcinák országos elosztásáért felelős.

Az elhunytak között három személy, egy 51, egy 69 és egy 74 éves nő volt, a negyedik áldozat esetében azonban nem tüntették fel, hogy milyen nemű volt, mint ahogyan az életkorát sem.

Az elhunytak mindegyike szív-, tüdő és vércukorproblémákkal küzdött, így az sem kizárt, hogy valójában ezen rendellenességek kombinációja okozta a halálukat, nem pedig közvetlenül a Szputnyik V, bár ezt egyelőre még nem tudták bizonyítani.

A másik hat ember, akiknél szövődmények léptek fel, fiatalabb férfiak és nők voltak, egyikük csupán 25 éves. Esetükben számos panaszt állapítottak meg, többek között légzési nehézséget, izomgörcsöket, magas vérnyomást, fejfájást, magas lázat és szédülést.


Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (2525) elgondolkodtató (161) érdekességek (1256) fejtörő (74) megható (284) megrázó (69) recept (466) viccek (308)

Translate