-

4 dolog, ami segít abban, hogy ne válassz rossz dinnyét!Hiába mosolygósan piros egy dinnye, az még nem elég ahhoz, hogy mézédes is legyen. Egyszerre több tényezőt kell figyelembe venni, ahhoz, hogy ízletes dinnyét csemegézhessünk.


1.A dinnye szára

Mindig nézzük meg a dinnye szárát. Ha ez ropogós, friss, halványzöld, akkor azt jelenti, hogy túl korán volt leszedve, és nem volt ideje beérni. Inkább egy olyat válasszunk, amelyiknek a szára már le van száradva.


2.Szaglás

A piacon nyugodtan körbeszaglászhatunk egy pár dinnyét, de a szupermarketben se szégyelljük megtenni. Ha a dinnye héja édeskés, aromás illatú, akkor egészen biztosan jól meg van érve belül is. Ne kételkedjünk, a szaglásunk nem csaphat be!


3.Sózzuk meg a dinnyét

Előfordulhat, hogy a lehető legnagyobb igyekezet ellenére is olyan dinnyét viszünk haza, ami teljesen ízetlen. A vízízű dinnyét fel tudjuk javítani, ha egy picit megsózzuk. Ki hallott már sós dinnyéről? Érdemes kipróbálni! Vágjuk kockára, sózzuk meg enyhén, és keverjük el kockára vágott feta sajttal. Esetleg még egy kevés olívaolajat is önthetünk rá.


4. A dinnye színe

Az érett dinnye sötétzöld színű, ha pedig sárgás foltokat is látunk rajta, akkor azt jelenti, hogy jó sok időt töltött a földön, így elegendő ideje volt beérni.

Népszerűek

Címkék

aktuális (2428) elgondolkodtató (159) érdekességek (1249) fejtörő (74) megható (283) megrázó (68) recept (465) viccek (254)

Translate