A rendőrkutyát egyedül hagyták a kocsiban – 2,5 óra múlva az állat meghaltEgyértelmű az, hogy sem kutyákat sem kisgyerekeket nem lehet a meleg nyári napokon a forró autóban hagyni még akkor sem, ha nyitva van az egyik ablak egy kicsit.

Sajnos ennek ellenére a rendőrségnek nagyon sokszor kell beavatkoznia úgy, hogy betöri a kocsi ablakát és így menti meg a benne ülő gyereket vagy háziállatot.

Sajnos az osztrák Ilz városában éppen a rendőrséggel történt hasonló eset. A rendőrök egy német juhászt hagytak a kocsiban és mikor két és fél óra után visszatértek hozzá, az állat már nem élt. A történetet a helyi Kronen Zeitung tette közzé.

A jelentések szerint az 51 éves rendőr délelőtt 10 órakor parkolt le a kocsival egy árnyékos helyen. A kutya az autó csomagterében volt, mindkét ablak le volt húzva egy kicsit és a csomagtartó ajtaja is résnyire volt nyitva. Ennek ellenére a 7 éves német juhász megfulladt.

A rendőr elment a dolgára majd két és fél óra múlva visszatért. A kutya sajnos ekkor már nem élt. Az esetet még vizsgálják mert nem egyértelmű, hogy a kutya halálát a meleg okozta. Az esetet a bécsi Állatorvostudományi Egyetem munkatársai vizsgálják ki.

A bécsi rendőrség is foglalkozik az üggyel.

Igaz, hogy még nem tudjuk biztosan azt, hogy a meleg okozta a kutya halálát nagyon fontos emlékeznünk arra, hogy ne hagyjunk sem gyereket sem kutyát a kocsiban a nagy melegben.

Share:
 
loading...

Népszerűek

Címkék

aktuális (1510) elgondolkodtató (94) érdekességek (1100) fejtörő (67) megható (265) megrázó (67) recept (402) viccek (132)