Figyelem! Ha ezek közé az emberek közé tartozol, a te védettségi igazolványod is törölhetikTényleg hat kórházban csak sürgősségi ellátás lesz? Válasz: nincs ilyen terv, átszervezésre nincs szükség, de az egészségügyet meg kell erősíteni, az tény, ilyen jellegű átszervezésről nem tárgyalt a kormány.

Minden szabályt be kell tartani, minden adót be kell fizetni – mondta Orbán Viktor a leggazdagabb magyarok százas listájára vonatkozó kérdésre, mely listán Mészáros Lőrinc most az első. Orbán Viktor egyebekben azt mondta, az üzleti élet szereplőivel kapcsolatos kérdésekre magukhoz a szereplőkhöz kell fordulni. Egyébként az a szabály a nemzeti oldalon, hogy az üzletet és a politikát nem lehet összekeverni. Antall József, Boross Péter és Orbán Viktor esetében is így volt ez – mondta a miniszterelnök. A baloldal hagyománya más: vezetőik személyében ez ki is fejeződik, nagytőkések, a maguk módján sikeres üzletemberek rendszeresen vezetik a baloldalt. Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc például – mondta Orbán, hozzátéve, hogy ők nem ilyenek, nem üzletet, hanem gazdaságpolitikát csinálnak. Arra nem válaszolt, hogy mennyi állami támogatást kaptak Mészáros Lőrinc cégei, mivel nincs tisztában a céges tulajdonviszonyokkal.

Aki keleti vakcinákat kapott, kaphat-e kereskedelmi úton beszerezett nyugati vakcinából esetlegesen harmadik oltást? Válasz: Ez virológusok szakmai kérdése, élénk téma a nemzetközi szakirodalomban, de minden politikust óvna, hogy ilyesmibe beleszóljon – mondta Orbán. A magyar orvosi társadalom még nem alakította ki álláspontját, ha megteszi, a kormány ezt elfogadja.

Védettségi igazolások: Nincs uniós, de van magyar védettségi igazolvány. van szó róla, hogy lesz uniós greencard, júliusig nem várható, és nem Brüsszel bocsátja ki, hanem az általuk megadott szempontrendszer szerint a tagállamok. Magyarország megtette, hogy a magyar vakcinaigazolvány digitális változatára felvezetik azokat az információkat, melyek az európai mozgáshoz kell – mondta Orbán Viktor, aki szerint eljutunk oda, hogy minden vakcinával lehet utazni.

Mikor lehet utazni szabadon keleti vakcinákkal? Válasz: ma nem az oltások miatt nem lehet utazni, hanem azért, mert a legtöbb országba nem lehet beutazni, csak teszttel – mondta Orbán Viktor, aki hozzátette: ami nem elérhető egy magyar állampolgár számára, az ne legyen elérhető a miniszterelnöknek sem, ezért általában igyekszik követni ezt a szabályt. Például nem ment ki zártkapus meccsekre külföldre, ahova hívták, mert nem lett volna fair. Vannak kivételek, például a NATO csúcsra majd PCR teszttel kell mennie.

Kína: Kínával való kapcsolatunk nem politikai, nem ideológiai, hanem gazdasági kérdés. Versenyfutás van a kínai gazdasági kapcsolatokért, a németek futnak az első helyen. nekünk is részt kell ebben venni, az, hogy ebből politikai vita van, hát, Magyarországon miből nincs – mondta a Fudan-egyetemmel kapcsolatos kérdésre a miniszterelnök.

A téma több kérdésben is előkerült, ekkor azt mondta a miniszterelnök:

“Mi nem félünk a kommunistáktól, hisz egyszer már legyőztük őket.”

Hány külföldi regisztrált oltásra, és hányan kapták meg? Válasz: Csaknem 35 ezren regisztráltak, az oltottak számáról még nincs pontos adat – mondta Gulyás Gergely.

A halálozások számát tekintve sikeresen védekezett Magyarország? Válasz: Egy ember halála is több, mint kellene, sikerről beszélni ebben a témában kellemetlen, mondta Orbán Viktor, hozzátéve, hogy az uniós nyilvántartás középmezőnyében vagyunk.

A kormány számol a járvány negyedik hullámával? Válasz: a kormány felkészült a negyedik hullámára is.

Aki nem vette fel a második oltást, bukja az igazolványt

137 ezren nem vették fel a második oltást. Akinek lejárt a második oltásra kijelölt határideje, és nem veszi fel az oltást, az elveszíti az első oltás után kiadott védettségi igazolványt.

Share:
 
loading...

Népszerűek

Címkék

aktuális (1586) elgondolkodtató (100) érdekességek (1103) fejtörő (67) megható (265) megrázó (67) recept (404) viccek (133)