-

Figyelem! Ha ezek közé az emberek közé tartozol, a te védettségi igazolványod is törölhetikTényleg hat kórházban csak sürgősségi ellátás lesz? Válasz: nincs ilyen terv, átszervezésre nincs szükség, de az egészségügyet meg kell erősíteni, az tény, ilyen jellegű átszervezésről nem tárgyalt a kormány.

Minden szabályt be kell tartani, minden adót be kell fizetni – mondta Orbán Viktor a leggazdagabb magyarok százas listájára vonatkozó kérdésre, mely listán Mészáros Lőrinc most az első. Orbán Viktor egyebekben azt mondta, az üzleti élet szereplőivel kapcsolatos kérdésekre magukhoz a szereplőkhöz kell fordulni. Egyébként az a szabály a nemzeti oldalon, hogy az üzletet és a politikát nem lehet összekeverni. Antall József, Boross Péter és Orbán Viktor esetében is így volt ez – mondta a miniszterelnök. A baloldal hagyománya más: vezetőik személyében ez ki is fejeződik, nagytőkések, a maguk módján sikeres üzletemberek rendszeresen vezetik a baloldalt. Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc például – mondta Orbán, hozzátéve, hogy ők nem ilyenek, nem üzletet, hanem gazdaságpolitikát csinálnak. Arra nem válaszolt, hogy mennyi állami támogatást kaptak Mészáros Lőrinc cégei, mivel nincs tisztában a céges tulajdonviszonyokkal.

Aki keleti vakcinákat kapott, kaphat-e kereskedelmi úton beszerezett nyugati vakcinából esetlegesen harmadik oltást? Válasz: Ez virológusok szakmai kérdése, élénk téma a nemzetközi szakirodalomban, de minden politikust óvna, hogy ilyesmibe beleszóljon – mondta Orbán. A magyar orvosi társadalom még nem alakította ki álláspontját, ha megteszi, a kormány ezt elfogadja.

Védettségi igazolások: Nincs uniós, de van magyar védettségi igazolvány. van szó róla, hogy lesz uniós greencard, júliusig nem várható, és nem Brüsszel bocsátja ki, hanem az általuk megadott szempontrendszer szerint a tagállamok. Magyarország megtette, hogy a magyar vakcinaigazolvány digitális változatára felvezetik azokat az információkat, melyek az európai mozgáshoz kell – mondta Orbán Viktor, aki szerint eljutunk oda, hogy minden vakcinával lehet utazni.

Mikor lehet utazni szabadon keleti vakcinákkal? Válasz: ma nem az oltások miatt nem lehet utazni, hanem azért, mert a legtöbb országba nem lehet beutazni, csak teszttel – mondta Orbán Viktor, aki hozzátette: ami nem elérhető egy magyar állampolgár számára, az ne legyen elérhető a miniszterelnöknek sem, ezért általában igyekszik követni ezt a szabályt. Például nem ment ki zártkapus meccsekre külföldre, ahova hívták, mert nem lett volna fair. Vannak kivételek, például a NATO csúcsra majd PCR teszttel kell mennie.

Kína: Kínával való kapcsolatunk nem politikai, nem ideológiai, hanem gazdasági kérdés. Versenyfutás van a kínai gazdasági kapcsolatokért, a németek futnak az első helyen. nekünk is részt kell ebben venni, az, hogy ebből politikai vita van, hát, Magyarországon miből nincs – mondta a Fudan-egyetemmel kapcsolatos kérdésre a miniszterelnök.

A téma több kérdésben is előkerült, ekkor azt mondta a miniszterelnök:

“Mi nem félünk a kommunistáktól, hisz egyszer már legyőztük őket.”

Hány külföldi regisztrált oltásra, és hányan kapták meg? Válasz: Csaknem 35 ezren regisztráltak, az oltottak számáról még nincs pontos adat – mondta Gulyás Gergely.

A halálozások számát tekintve sikeresen védekezett Magyarország? Válasz: Egy ember halála is több, mint kellene, sikerről beszélni ebben a témában kellemetlen, mondta Orbán Viktor, hozzátéve, hogy az uniós nyilvántartás középmezőnyében vagyunk.

A kormány számol a járvány negyedik hullámával? Válasz: a kormány felkészült a negyedik hullámára is.

Aki nem vette fel a második oltást, bukja az igazolványt

137 ezren nem vették fel a második oltást. Akinek lejárt a második oltásra kijelölt határideje, és nem veszi fel az oltást, az elveszíti az első oltás után kiadott védettségi igazolványt.

Népszerűek

Címkék

aktuális (1899) elgondolkodtató (122) érdekességek (1177) fejtörő (72) megható (274) megrázó (67) recept (435) viccek (134)

Translate