-

Így lehet hetekig illatos a lakás fillérekből, természetesen!Ki ne szeretné, ha lakása mindig jó illatú lenne? Mennyivel kellemesebb, ha belépünk valahová, és kellemes, ám, nem túl harsány illat árad szembe velünk. A boti légfrissítők azonban rengeteg toxikus anyagot tartalmaznak, ezért jó, ha messze elkerüljük őket. Könnyen készíthetünk otthon is természetes hozzávalók keverékéből illatosítót.


Hozzávalók:


1 kisebb, lyukas tetejű befőttesüveg

1 textil darab

szódabikarbóna

illóolaj

olló

kés


Elkészítés:


Vágjuk ki a késsel egy csavaros befőttesüveg tetejét. Majd mielőtt rácsavarnánk az üvegre, illesszük alá a textilt, hogy pontosan méretre tudjuk vágni. Töltsük meg az üveget félig szódabikarbónával, cseppentsünk bele kb. 12 csepp illóolajat, majd tegyük rá a textilt, és csavarjuk fel az üveg tetejét.

Mikor jól kifeszült az anyag, szurkáljuk meg a tetejét egy kicsit az ollóval, hogy jobban ki tudjon áradni belőle a kellemes illat.

Akár többet is készíthetünk ebből a környezetbarát illatosítóból, és minden helyiségbe más-más illatú üvegecskét tehetünk. Ajándékozzuk meg barátainkat is egy kis kedvességgel.

Ezzel a praktikus ötlettel megspórolhatjuk a kiadásokat, és nem szennyezzük a lakásunk toxikus anyagokkal sem.

Népszerűek

Címkék

aktuális (1873) elgondolkodtató (122) érdekességek (1164) fejtörő (72) megható (273) megrázó (67) recept (426) viccek (134)

Translate