-

Rusvai Miklós őszinte szavai – Ez vár ránk ősszel, készüljön fel mindenki!


Rusvai Miklós virológus professzor szerint érdemes kiélvezni az elkövetkezendő 2-3 hónapban a maszknélküliséget, ugyanis ősztől nagy valószínűséggel ismét szükség lesz rá.

Rusvai Miklós szerint a delta variánsra fokozottan oda kell figyelni.

“Fertőzőképessége vélhetően ugyanolyan, mint az eredeti delta variánsé de bizonyos kezelésekkel, különösen a monoklonális ellenanyag kezelésekkel szemben ellenállóbb, a gyógyszeres kezelések és a vakcinák hatnak ellene, legalábbis a nem vakcinázottak körében terjed elsősorban.Bármely variáns ellen a vakcinázás a leghatékonyabb védezkezés”– nyilatkozta a virológus az RTL Klubnak.

A  jelenlegi kedvező időjárást a vírus nem szereti, viszont Rusvai szerint ősztől újra hordanunk kell majd a maszkokat.

“Magyarországon az időjárás a kezünkre játszik, a magas átoltottság is kedvez, a szennyvízadatokat érdemes figyelni azonban, hogy a tömegrendezvények, illetve a delta és a delta plusz variáns megjelenése nem hoz-e kedvezőtlen fordulatot.A hátralévő két-három hónapban mindenki élvezze a maszknélküliséget, ősszel ugyanis kezdhetjük elölről”– magyarázta a professzor.

A virológus szerint, akár 2-3 év is eltelhet, mire végleg leszámolhatunka  járvánnyal.

“A többség szervezete két-három év múlva elfogadja majd a vírus jelenlétét, hozzászokik, és nem lesz szükség évente oltásra” – tette hozzá, aki korábban arról is beszélt, hogy az indiai mutáns halláskárosodást is okozhat.


Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (2433) elgondolkodtató (159) érdekességek (1249) fejtörő (74) megható (283) megrázó (68) recept (465) viccek (254)

Translate