Rusvai Miklós őszinte szavai – Ez vár ránk ősszel, készüljön fel mindenki!


Rusvai Miklós virológus professzor szerint érdemes kiélvezni az elkövetkezendő 2-3 hónapban a maszknélküliséget, ugyanis ősztől nagy valószínűséggel ismét szükség lesz rá.

Rusvai Miklós szerint a delta variánsra fokozottan oda kell figyelni.

“Fertőzőképessége vélhetően ugyanolyan, mint az eredeti delta variánsé de bizonyos kezelésekkel, különösen a monoklonális ellenanyag kezelésekkel szemben ellenállóbb, a gyógyszeres kezelések és a vakcinák hatnak ellene, legalábbis a nem vakcinázottak körében terjed elsősorban.Bármely variáns ellen a vakcinázás a leghatékonyabb védezkezés”– nyilatkozta a virológus az RTL Klubnak.

A  jelenlegi kedvező időjárást a vírus nem szereti, viszont Rusvai szerint ősztől újra hordanunk kell majd a maszkokat.

“Magyarországon az időjárás a kezünkre játszik, a magas átoltottság is kedvez, a szennyvízadatokat érdemes figyelni azonban, hogy a tömegrendezvények, illetve a delta és a delta plusz variáns megjelenése nem hoz-e kedvezőtlen fordulatot.A hátralévő két-három hónapban mindenki élvezze a maszknélküliséget, ősszel ugyanis kezdhetjük elölről”– magyarázta a professzor.

A virológus szerint, akár 2-3 év is eltelhet, mire végleg leszámolhatunka  járvánnyal.

“A többség szervezete két-három év múlva elfogadja majd a vírus jelenlétét, hozzászokik, és nem lesz szükség évente oltásra” – tette hozzá, aki korábban arról is beszélt, hogy az indiai mutáns halláskárosodást is okozhat.


Forrás

Share:
 
loading...

Népszerűek

Címkék

aktuális (1586) elgondolkodtató (100) érdekességek (1103) fejtörő (67) megható (265) megrázó (67) recept (404) viccek (133)