-

Orvosok figyelmeztetnek: ha te is lábujjas papucsot hordasz, ez a betegség fenyeget majd téged is!



A lábujjas papucsok már hosszú évek óta nagyon népszerűek és különösen szeretik viselni nők és férfiak is egyaránt. A veszélyekről, amelyet viselésük okoz, azonban kevesen tudnak!

 

1. HÁT- ÉS DERÉKFÁJDALMAT OKOZHAT


Ha naponta több, mint egy órát hordjuk, megfájdulhat tőle a hátunk, és a derekunk. A lapos, puha talp ugyanis nem tartja megfelelően a lábunk, és a sarkunk is erősebben ütődik neki a kemény talajnak. Ha ebben járunk nap, mint nap, akár gerinc elváltozásokat is okozhat.


2. NEM NYÚJT BIZTONSÁGOT A LÁBNAK


Mivel nagyon vékony a talpa, könnyen átszúrhatják az élesebb kő-, vagy üvegdarabok. Arról nem is beszélve, hogy, ha belelépünk egy szegbe, olyan, mintha mezítláb léptünk volna bele.


3. FENNÁLL A FERTŐZÉS VESZÉLYE


Ha a lábujjak közti gumis rész felsérti a bőrt, könnyen fertőzés alakulhat ki. Az éles gumis rész pedig észre sem vesszük, de gyakran belevág a megduzzadt, izzadt lábba.

Soha ne hordjuk a flip-flop papucsot a városban, vagy kirándulásra. A strandra, vagy tengerpartra ideális, de, amint kijöttünk a vízből, szabaduljunk meg tőle. Praktikus, hiszen könnyű, szellős, és kevés helyet foglal, de nem arra tervezték, hogy az utcán járjunk benne egész nap.


Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (2428) elgondolkodtató (159) érdekességek (1249) fejtörő (74) megható (283) megrázó (68) recept (465) viccek (254)

Translate