-

Sok idős emberhez mehet hétvégétől a háziorvosaVasárnaptól kezdődik a 60 év felettiek oltási akciója, amelyben háziorvosok, önkéntes orvosok és egyetemi hallgatók személyesen keresik fel a koronavírus ellen még be nem oltott időseket - közölte György István, az országos oltási munkacsoport vezetője kedden a közmédiával.

Augusztus 1-jétől a háziorvosok a közelükben élő oltatlan, 60 éven felülieket önkéntes orvosok és orvostanhallgatók segítségével kereshetik fel annak érdekében, hogy javasolják számukra vakcina felvételét. Az orvostanhallgatók ki is rendelhetők a feladatra, munkájukért pedig díjazást kapnak. Az oltási munka során a háziorvosok, illetve az egyetemek által kijelölt orvos felügyelete mellett az egészségügyi képzésben részt vevő egyetemisták be is adhatják az oltásokat.

Az idős érintettekről (oltatlanokról) a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő rendszeresen tájékoztatja a belügyminisztert, nevüket, lakcímadataikat és tajszámukat is átadja.

György István beszámolt arról is, hogy a hét második felétől a harmadik oltásra is foglalhatnak időpontot a www.eeszt.gov.hu honlapon azok, akik már legalább négy hónapja megkapták a második oltást.

Népszerűek

Címkék

aktuális (1989) elgondolkodtató (137) érdekességek (1200) fejtörő (73) megható (276) megrázó (67) recept (439) viccek (135)

Translate