-

Az emberek többsége naponta issza, pedig rákot okozhat!Az utóbbi években egyre nagyobb hangsúlyt kap a tudatos táplálkozás, a többség azonban még ma is fogyasztja azokat a mesterséges élelmiszereket, amelyek rövid távon ugyan nem okoznak látványos károsodást az egészségi állapotunkban, azonban lassan és szinte észrevehetetlenül járulnak hozzá ahhoz, hogy alattomos, és hosszú távon akár sajnos végzetes betegségek fejlődjenek ki a szervezetben.

De mely italok és ételek szerepelhetnének ezen a toplistán?


1 – Üdítőitalok


Természetesen abban, hogy egy üdítőital mennyire károsítja az egészséget, a pontos összetételének van meghatározó jelentősége, de ezek a színes és ízletes italok gyakorlatilag azonnal felszívódó cukrot tartalmaznak, ezáltal rendkívül károsak az egészségre, különösen akkor, ha napi szinten, és nagyobb mennyiségben fogyasztjuk őket.


Ne gondoljuk ugyanakkor, hogy ha egy üdítő cukor helyett édesítőszert tartalmaz, akkor az abban található tartósítószer, színezék és aroma nem fogja károsítani az egészségünket.


2 – Mikrosütőben elkészíthető gyorspopcorn


Könnyen és gyorsan elkészíthető a mikrós popcorn, azonban a csomagolásban olyan vegyületek vannak, amelyek akár több daganat típushoz, valamint meddőséghez vezethetnek.


3 – GMO


A genetikailag módosított növények olyan vegyszerekkel kerülnek kezelésre, amelyek szintén daganatos megbetegedéseket válthatnak ki. Érdemes keresni a minősített, GMO-mentes termékeket.


4 – Hidrogénezett olajok


A transzzsírok növelik a termékek eltarthatóságát, ugyanakkor a sejt membrán szerkezetét is módosítják, amely daganatos megbetegedésekhez vezethet.


5 – Finomított élelmiszerek


A cukor és más édesítőszerek nagy mennyiségben, és rendszeresen történő fogyasztása nemcsak elhízáshoz, és az ehhez kapcsolódó betegségek kialakulásához vezethet, de növeli a daganatos betegségek kialakulásának valószínűségét is.


6 – Magas kalóriatartalmú ételek és italok


Amennyiben napi szinten túllépjük a fenntartó kalória mennyiségünket, folyamatosan rakódnak ránk a kilók, márpedig az elhízás nemcsak szív -és érrendszeri betegségekhez, de többek között és nem kizárólag az epehólyag-, vese-, nyelőcső-, valamint vastagbél daganat kockázatát is emeli.


7 – Rovarirtó szerrel permetezett termények


A zöldségek és a gyümölcsök antioxidánsokban gazdagok, így ezek fogyasztását nem mellőzhetjük az egészséges étkezés során. Ugyanakkor értelemszerű, hogy a rovarirtó szerek az emberi szervezetre is káros hatással vannak: nyilván mennyiségtől függ, hogy milyen gyorsan tudják kifejteni ezt a hatásukat. Érdemes odafigyelni, hogy olyan zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk, amelyet nem kezeltek rovarirtó szerrel.

Népszerűek

Címkék

aktuális (1989) elgondolkodtató (137) érdekességek (1200) fejtörő (73) megható (276) megrázó (67) recept (439) viccek (135)

Translate